olas-s

Olas Benedikta gaumē ar tunci

Šajā ēdienā visa uzmanība tiek veltīta daudzveidīgajam un olbaltumvielām bagātajam tuncim, kas papildināts ar ideāli pagatavotām olām Benedikta gaumē. Olas Benedikta gaumē ar tunci ir gards klasisko sastāvdaļu salikums, kas atdzīvinās ikvienu virtuves ēdienu. “Brīvais Vilnis” tuncis ēdienam pievieno svaigas jūras garšas un tā izsmalcinātība papildina kopējo ēdiena gastronomisko pieredzi. Šis ēdiens ir ne tikai gaumīgs, bet arī izceļas ar vienkāršu gatavošanu, izmantojot zivju konservus. Ar vienkāršu tunča konservu maltīte tiek pārvērsta par baudāmu ēdienu, kas izceļas ar intensīvu un bagātīgu garšu un piepilda jūsu svētdienas branču ar neaizmirstamu pieredzi.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta tunča konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 50g ķiršu tomātiņi
  • 5 olas
  • 30g sviesta
  • 10g dižonas sinepes
  • 60g krēmsiera
  • 30g citrona sulas
  • 50g salātu maisījuma
  • 20g sarkano sīpolu
  • 2 maizes šķēles
  • 10g olīveļļas
  • 10g kaperu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošanas recepte:

  • Bļodā pievieno sviestu, 3 olu dzeltenumus un dižonas sinepes, kā arī citrona sulu, sāli un piparus. Pievieno nedaudz verdoša ūdens. Bļodu liec sakarsētā ūdenī un visas sastāvdaļas samaisa līdz tās pilnībā izkūst un sajaucas.
  • Uzklāj krēmsieru uz katras maizes šķēles.
  • Pasniegšanai uz šķīvja liec grauzdēto maizi un pievieno salātu maisījumu. Notecini tunci un sagriez sīpolus un kaperus. Uz dārzeņiem uzspiež citrona sulu un pievieno sagrieztus marinētos gurķus. Grauzdētajai maizei pievieno tunča maisījumu.
  • Vārītās olas izņem no maisiņa un liec virsū tunča maisījumam, tad pārlej pāri gatavo mērci. Šķīvi dekorē ar mikrozaļumiem, kaperiem un ķiršu tomātiņiem.
  • Ēdienam pārlej 2 ēdamkarotes olīveļļas un salātu maisījumam pa virsu izspiež nedaudz citrona sulas.

Norādījumi sautētas olas pagatavošanai:
Sastāvdaļas:

  • 1 karstumizturīgs maisiņš
  • 1 piliens eļļas
  • 1 ola

Pagatavošana:

  • Uzkarsē katlā ūdeni līdz tas sāk vārīties.
  • Ņem pārtikas plēvi un uz tās uzpilini pāris pilienus olīveļļas. Tad ar pirkstiem izklāj eļļu pa visu plēves virsmu – tas tiek darīts tāpēc, lai olu vēlāk būtu vieglāk izņemt.
  • Izsit tajā olu. Izveido noslēgtu mezglu vai izmanto šņorīti, vai matu saspraudi, lai maisiņu noslēgtu.
  • Ievieto maisiņu ar olu vārošā ūdenī un vāri 3.5 – 4.5 minūtes vai atkarībā no tā, cik stingri vārīta ola garšo.
  • Izņem maisiņu no ūdens un ar šķērēm nogriez zem mezgla/šņorītes/matu saspraudes.
  • Sagriez maizītes un apcep tās.


Padomi:

Padari ēdienu estētiskāku: lai ēdiens izskatītos vizuāli pievilcīgāks, uz šķīvja liek grauzdētu maizi, pievieno tunci un pārlej ar Holandes mērci. Papildus pievieno salātu maisījumu un ķiršu tomātiņus. Garnē ar sakapātiem pētersīļiem vai lociņiem.

1. Uzkarsē katlā ūdeni līdz tas sāk vārīties.

2. Ņem pārtikas plēvi un uz tās uzpilini pāris pilienus olīveļļas. Tad ar pirkstiem izklāj eļļu pa visu plēves virsmu – tas tiek darīts tāpēc, lai olu vēlāk būtu vieglāk izņemt.

3. Izsit tajā olu.

4. Izveido noslēgtu mezglu vai izmanto šņorīti, vai matu saspraudi, lai maisiņu noslēgtu.

5. Ievieto maisiņu ar olu vārošā ūdenī un vāri 3.5 – 4.5 minūtes vai atkarībā no tā, cik stingri vārīta ola garšo.

6. Izņem maisiņu no ūdens un ar šķērēm nogriez zem mezgla/šņorītes/matu saspraudes.

7. Sagriez maizītes un apcep tās.

8. Bļodā pievieno sviestu, 3 olu dzeltenumus un dižonas sinepes, kā arī citrona sulu, sāli un piparus. Pievieno nedaudz verdoša ūdens. Bļodu liec sakarsētā ūdenī un visas sastāvdaļas samaisa līdz tās pilnībā izkūst un sajaucas.

9. Uzklāj krēmsieru uz katras maizes šķēles.

10. Pasniegšanai uz šķīvja liec grauzdēto maizi un pievieno salātu maisījumu. Notecini tunci un sagriez sīpolus un kaperus. Uz dārzeņiem uzspiež citrona sulu un pievieno sagrieztus marinētos gurķus. Grauzdētajai maizei pievieno tunča maisījumu.

11. Vārītās olas izņem no maisiņa un liec virsū tunča maisījumam, tad pārlej pāri gatavo mērci. Šķīvi dekorē ar mikrozaļumiem, kaperiem un ķiršu tomātiņiem.

12. Ēdienam pārlej 2 ēdamkarotes olīveļļas un salātu maisījumam pa virsu izspiež nedaudz citrona sulas.

Atsauksmes