Pagatavošanas recepte:
- Sāc ar rīsu nūdeļu nūjiņu pagatavošanu. Uzkarsē katlu ar eļļu un pievieno rīsu nūdeles.
- Nūdeles fritē dažas sekundes līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam izņem no katla un noliec malā.
- Nomizo apelsīnu, sadali šķēlēs un izspied no tās sulu maisīšanas bļodā.
- Tajā pašā bļodā sajauc lapu salātus, rukolu, ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sarkano, oranžo un zaļo papriku. Izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu un pēc garšas – sāli un piparus. Viegli samaisi salātus, lai visas sastāvdaļas sajauktos.
- Izkārto salātus uz šķīvja, pievieno fritētās rīsu nūdeles un dekorē ar citrona šķēlītēm. Visbeidzot salātu augšpusē vai sānos pievieno 3 veidu šprotes.
Padoms:
Griez dārzeņus vienā izmērā: griez dārzeņus vienāda lieluma gabaliņos un pārliecinies, vai dārzeņi ir kraukšķīgi un svaigi. Tas piešķirs salātiem tekstūru un garšu.
1. Sāc ar rīsu nūdeļu nūjiņu pagatavošanu.Uzkarsē katlu ar eļļu un pievieno rīsu nūdeles. Nūdeles fritē dažas sekundes līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam izņem no katla un noliec malā.

2. Nomizo apelsīnu, sadali šķēlēs un izspied no tās sulu maisīšanas bļodā.

3. Tajā pašā bļodā sajauc lapu salātus, rukolu, ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sarkano, oranžo un zaļo papriku. Izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu un pēc garšas – sāli un piparus. Viegli samaisi salātus, lai visas sastāvdaļas sajauktos.

4. Izkārto salātus uz šķīvja, pievieno fritētās rīsu nūdeles un dekorē ar citrona šķēlītēm.

5. Visbeidzot salātu augšpusē vai sānos pievieno 3 veidu šprotes.
