Pagatavošanas recepte:
- Sāc ar rīsu nūdeļu nūjiņu pagatavošanu. Uzkarsē katlu ar eļļu un pievieno rīsu nūdeles.
- Nūdeles fritē dažas sekundes līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam izņem no katla un noliec malā.
- Nomizo apelsīnu, sadali šķēlēs un izspied no tās sulu maisīšanas bļodā.
- Tajā pašā bļodā sajauc lapu salātus, rukolu, ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sarkano, oranžo un zaļo papriku. Izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu un pēc garšas – sāli un piparus. Viegli samaisi salātus, lai visas sastāvdaļas sajauktos.
- Izkārto salātus uz šķīvja, pievieno fritētās rīsu nūdeles un dekorē ar citrona šķēlītēm. Visbeidzot salātu augšpusē vai sānos pievieno 3 veidu šprotes.
Padoms:
Griez dārzeņus vienā izmērā: griez dārzeņus vienāda lieluma gabaliņos un pārliecinies, vai dārzeņi ir kraukšķīgi un svaigi. Tas piešķirs salātiem tekstūru un garšu.