Salāti

Āzijas salāti ar dārzeņu mix un šprotēm

Mūsu kulinārijas ceļojums aizved uz Āzijas galveno virtuvi pie raženiem un krāsainiem Āzijas salātiem, dārzeņiem un šprotēm. Šprotes salātos varētu izklausīties mazliet neparasti, bet mēģini iztēloties – atsvaidzinoši salāti ar dažādām krāsām un garšām. Kraukšķīga paprika, ķiršu tomātiņi, sulīgs gurķis un citrusaugļi, kuri saplūst ēdienā un ir tikpat tīkams acīm kā garšas kārpiņām. Šie Āzijas salāti ar dārzeņu un šprotu maisījumu ir kas vairāk par maltīti – tas ir piedzīvojums, kas parāda zivju konservu pievienošanas daudzpusību un pārsteidz ar neredzētām garšām.

Sastāvdaļas

  • 1 ceptu šprotu konservs tomātu mērcē ”Brīvais Vilnis”
  • 1 ceptu šprotu konservs burkānu-karija mērcē ”Brīvais Vilnis”
  • 1 ceptu šprotu konservs ābolu mērcē ”Brīvais Vilnis”
  • 50g ķiršu tomātiņi
  • 70g gurķu
  • 30g sarkanās paprikas
  • 30g oranžās paprikas
  • 30g zaļās paprikas
  • 1 apelsīns
  • 1 citrons
  • 30g rīsu nūdeles
  • 30g jaukto lapu salātu
  • 10g rukolas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • olīveļļa

Pagatavošanas recepte:

  • Sāc ar rīsu nūdeļu nūjiņu pagatavošanu. Uzkarsē katlu ar eļļu un pievieno rīsu nūdeles.
  • Nūdeles fritē dažas sekundes līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam izņem no katla un noliec malā.
  • Nomizo apelsīnu, sadali šķēlēs un izspied no tās sulu maisīšanas bļodā.
  • Tajā pašā bļodā sajauc lapu salātus, rukolu, ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sarkano, oranžo un zaļo papriku. Izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu un pēc garšas – sāli un piparus. Viegli samaisi salātus, lai visas sastāvdaļas sajauktos.
  • Izkārto salātus uz šķīvja, pievieno fritētās rīsu nūdeles un dekorē ar citrona šķēlītēm. Visbeidzot salātu augšpusē vai sānos pievieno 3 veidu šprotes.

Padoms:

Griez dārzeņus vienā izmērā: griez dārzeņus vienāda lieluma gabaliņos un pārliecinies, vai dārzeņi ir kraukšķīgi un svaigi. Tas piešķirs salātiem tekstūru un garšu.

1. Sāc ar rīsu nūdeļu nūjiņu pagatavošanu.Uzkarsē katlu ar eļļu un pievieno rīsu nūdeles. Nūdeles fritē dažas sekundes līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam izņem no katla un noliec malā.

2. Nomizo apelsīnu, sadali šķēlēs un izspied no tās sulu maisīšanas bļodā.

3. Tajā pašā bļodā sajauc lapu salātus, rukolu, ķiršu tomātiņus, sagrieztu gurķi, sarkano, oranžo un zaļo papriku. Izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu un pēc garšas – sāli un piparus. Viegli samaisi salātus, lai visas sastāvdaļas sajauktos.

4. Izkārto salātus uz šķīvja, pievieno fritētās rīsu nūdeles un dekorē ar citrona šķēlītēm.

5. Visbeidzot salātu augšpusē vai sānos pievieno 3 veidu šprotes.

Atsauksmes