asian-soup

Āzijas zupa ar tunci

Izbaudi aizraujošu kulinārijas ceļojumu Āzijas virtuvē ar “Brīvā Viļņa” augstākās kvalitātes zivju konserviem. Šodien pusdienās – aromātiska zupa, kura apvieno austrumu daudzveidīgās garšas ar grilētu tunci, radot eksotisku Āzijas zupu ar tunci. Āzijas zupa ar tunci atklāj zivju konservu daudzpusību un parāda, kā vienkāršu zupas bļodu var viegli padarīt par restorāna cienīgu maltīti. Piesātināta ar citrona skābumu, ķiploku pikantumu un svaigiem garšaugiem, šajā zupā katrs gardēdis varēs atrast sev tīkamu garšas savienojumu. Radi Āzijas atmosfēru savā virtuvē, izmantojot “Brīvā Viļņa” zivju konservus. Ar tiem gardu ēdienu pagatavošana ir vairāk piedzīvojums, nekā pienākums.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta tunča konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 20g burkānu
  • 20g šampinjonu vai meža sēņu
  • 20g ķiršu tomātiņu
  • 30g balto sīpolu
  • 5 g ķiploku
  • 20g citronu sulas
  • 10g laima sulas
  • 10g tom-yum pastas
  • 60g tomātu sulas
  • 20g kokosriekstu piena
  • 200g ūdens
  • 5g ingvera
  • 5g sarkano čili piparu
  • 10g sviesta
  • 20g kvinojas
  • 10g mikrozaļumu
  • 10g koriandra
  • 10g pētersīļu

Recepte pagatavošanai:

  • Izvāri kvinoju kā norādīts uz iepakojuma.
  • Smalki sagriež ingveru, sīpolu, čili piparus, ķiplokus un burkānus.
  • Katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu. Pievieno sasmalcinātos dārzeņus un sautē līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Katlā pēc tam pievieno sagrieztas sēnes, ķiršu tomātiņus un tom- yum pastu. Tad sautē vēl 5 minūtes līdz dārzeņi kļūst nedaudz mīksti.
  • Katlā pievieno tomātu sulu, kokosriekstu pienu un ūdeni un labi samaisa ar dārzeņiem. Samazina plīts liesmu un ļauj zupai ievilkties 10 minūtes.
  • Pēc tam pievieno sasmalcinātu koriandru, pētersīļus un sagrieztu laimu. Ļauj zupai vārīties vēl 5 minūtes. Tad pievieno izvārīto kvinoju un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iespied citrona sulu.
  • Bļodā liec notecinātu tunci (pataupi nedaudz eļļas!) un pārlej ar pagatavoto zupu.
    Dekorē ar laima šķēli, pētersīļiem un pārlej ar konservēto tunča eļļu. Pasniedz
    zupu, kamēr tā ir karsta, un izbaudi Āzijas kultūras radītās garšas!

Padomi:

  • Pirms sāc gatavot maltīti, sagatavo visas sastāvdaļas: pirms gatavošanas ir ieteicams sasmalcināt visus dārzeņus, garšaugus un nosvērt kvinoju, kā arī izmērīt šķidrumus. Tas palīdzēs saglabāt kārtību virtuvē un padarīs gatavošanas procesu mierīgāku.
  • Izmanto lielu pannu vai wok pannu: tā kā visa cepšana un vārīšana notiks vienā un tajā pašā pannā, vislabāk izmantot lielu pannu vai wok pannu, lai visas sastāvdaļas atrastos pannā un tām būtu līdzīgs gatavošanas laiks.
  • Izmanto kvalitatīvas sastāvdaļas: ēdiena garša lielā mērā ir atkarīga no izmantoto sastāvdaļu kvalitātes. Tāpēc izmanto svaigus dārzeņus, labas kvalitātes kvinoju, labāko tom-yum pastu, kvalitatīvāko kokosriekstu pienu un svaigākos garšaugus, ko var atrast. Protams, arī tunča kvalitāte ir ļoti svarīga, tāpēc iesakām ”Brīvais Vilnis” tunča konservus.
  • Pielāgo garšvielas pēc savas gaumes: nogaršo ēdienu un pielāgo garšas pēc savas patikas ar sāli, pipariem un citronu sulu. Nebaidies pievienot vairāk garšaugu vai garšvielu, ja uzskati, ka ēdienam ir nepieciešamas vairāk garšas.

1. Izvāri kvinoju kā norādīts uz iepakojuma.

2. Smalki sagriež ingveru, sīpolu, čili piparus, ķiplokus un burkānus.

3. Katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu. Pievieno sasmalcinātos dārzeņus un sautē līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Katlā pēc tam pievieno sagrieztas sēnes, ķiršu tomātiņus un tom- yum pastu. Tad sautē vēl 5 minūtes līdz dārzeņi kļūst nedaudz mīksti.

4. Katlā pievieno tomātu sulu, kokosriekstu pienu un ūdeni un labi samaisa ar dārzeņiem. Samazina plīts liesmu un ļauj zupai ievilkties 10 minūtes.

5. Pēc tam pievieno sasmalcinātu koriandru, pētersīļus un sagrieztu laimu. Ļauj zupai vārīties vēl 5 minūtes. Tad pievieno izvārīto kvinoju un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iespied citrona sulu.

6. Bļodā liec notecinātu tunci (pataupi nedaudz eļļas!) un pārlej ar pagatavoto zupu. Dekorē ar laima šķēli, pētersīļiem un pārlej ar konservēto tunča eļļu. Pasniedz zupu, kamēr tā ir karsta, un izbaudi Āzijas kultūras radītās garšas!

Atsauksmes