Recepte pagatavošanai:
- Izvāri kvinoju kā norādīts uz iepakojuma.
- Smalki sagriež ingveru, sīpolu, čili piparus, ķiplokus un burkānus.
- Katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu. Pievieno sasmalcinātos dārzeņus un sautē līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Katlā pēc tam pievieno sagrieztas sēnes, ķiršu tomātiņus un tom- yum pastu. Tad sautē vēl 5 minūtes līdz dārzeņi kļūst nedaudz mīksti.
- Katlā pievieno tomātu sulu, kokosriekstu pienu un ūdeni un labi samaisa ar dārzeņiem. Samazina plīts liesmu un ļauj zupai ievilkties 10 minūtes.
- Pēc tam pievieno sasmalcinātu koriandru, pētersīļus un sagrieztu laimu. Ļauj zupai vārīties vēl 5 minūtes. Tad pievieno izvārīto kvinoju un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iespied citrona sulu.
- Bļodā liec notecinātu tunci (pataupi nedaudz eļļas!) un pārlej ar pagatavoto zupu.
Dekorē ar laima šķēli, pētersīļiem un pārlej ar konservēto tunča eļļu. Pasniedz
zupu, kamēr tā ir karsta, un izbaudi Āzijas kultūras radītās garšas!
Padomi:
- Pirms sāc gatavot maltīti, sagatavo visas sastāvdaļas: pirms gatavošanas ir ieteicams sasmalcināt visus dārzeņus, garšaugus un nosvērt kvinoju, kā arī izmērīt šķidrumus. Tas palīdzēs saglabāt kārtību virtuvē un padarīs gatavošanas procesu mierīgāku.
- Izmanto lielu pannu vai wok pannu: tā kā visa cepšana un vārīšana notiks vienā un tajā pašā pannā, vislabāk izmantot lielu pannu vai wok pannu, lai visas sastāvdaļas atrastos pannā un tām būtu līdzīgs gatavošanas laiks.
- Izmanto kvalitatīvas sastāvdaļas: ēdiena garša lielā mērā ir atkarīga no izmantoto sastāvdaļu kvalitātes. Tāpēc izmanto svaigus dārzeņus, labas kvalitātes kvinoju, labāko tom-yum pastu, kvalitatīvāko kokosriekstu pienu un svaigākos garšaugus, ko var atrast. Protams, arī tunča kvalitāte ir ļoti svarīga, tāpēc iesakām ”Brīvais Vilnis” tunča konservus.
- Pielāgo garšvielas pēc savas gaumes: nogaršo ēdienu un pielāgo garšas pēc savas patikas ar sāli, pipariem un citronu sulu. Nebaidies pievienot vairāk garšaugu vai garšvielu, ja uzskati, ka ēdienam ir nepieciešamas vairāk garšas.