Recepte pagatavošanai:
- Sagriež baklažānu gareniski un apcep uz sakarsētas pannas 6 minūtes, pusi no gatavošanas laika to apgriežot. Kad baklažāni gatavi, noliec malā, lai tie atdziest.
- Kamēr baklažāni atdziest, pagatavo pildījuma pastu. Blenderī jauc ½ indijas riekstu un valriekstu un sablenderē. Noliec riekstu maisījumu malā. Ņem otru pusi valriekstu un indijas riekstu, pievieno kurkumu, ķiplokus, etiķi, piparus, sāli un ūdeni. Sajauc maisījumu līdz tā kļūst par gludu pastu. Liec pastu bļodā un pievieno nedaudz ūdens, ja tā ir pārāk bieza. Konsistencei jābūt kā biezenim.
- Uz sakarsētas pannas izkausē sviestu un pievieno kubiņos sagrieztus baltos sīpolus.
- Sīpolus cep līdz tie ir gatavi, tad liesmu izslēdz. Pievieno indijas riekstu – valriekstu maisījumu kopā ar sāli un pipariem. Labi samaisi un izspied granātābolu skābumam. Kad maisījums atdzisis, kārtīgi apmaisiet.
- Novieto baklažānu šķēlītes uz virtuves dēlīša. Notecini konservētās šprotes. Uzliec vienu ēdamkaroti sagatavotās pastas vienā baklažāna šķēles galā un pievieno katrai šķēlei vienu vai divas šprotes. Tad satin šķēles rullīšos.
- Nobeigumā uz šķīvja trīs vietās lej sagatavoto dārzeņu – riekstu biezeni un pa virsu kārto sešus baklažānu rullīšus. Dekorē ar mikrozaļumiem, indijas riekstiem, granātābolu un papildini ar notecināto eļļu. Izbaudi savus gardos un veselīgos baklažānu rullīšus!
Padomi:
- Izvēlies svaigus baklažānus, kas ir stingri un spīdīgi, bez redzamiem sasitumiem vai plankumiem. Tas nodrošinās vienmērīgu gatavošanos un labāku garšu rullīšos.
- Cepot baklažānus, izmanto nepiedegošu pannu. Nesaspiediet pannas saturu. Tas palīdzēs baklažāniem nepielipt pie pannas un cepties vienmērīgi.
- Apgrauzdē valriekstus pirms sablenderēšanas biezenī. Tas uzlabos valriekstu garšu un padarīs biezeni garšīgāku.
- Dekorē ēdienu ar svaigiem garšaugiem, piemēram, mikrozaļumiem vai koriandra lapām, lai pievienotu krāsainību. Garšaugi papildina arī citas ēdienu garšas, veidojot unikālas kombinācijas.
- Lai iegūtu intensīvāku garšu, mēģini baklažānu apgrauzdēt, nevis cept. Tas izcels tā dabisko saldumu un pievienos ēdienam dūmu garšu.
- Lai ietaupītu laiku, šprotu pildījumu vari sagatavot iepriekš un glabāt ledusskapī.