Recepte pagatavošanai:
- Pagatavo kvinoju, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.
- Smalki sagriež balto sīpolu. Vidēja izmēra pannā vai katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sasmalcinātos sīpolus un sautē līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Katlā, nepārtraukti maisot, pievieno miltus, lai masa būtu viendabīga. Pievieno 200ml ūdens. Lieto rokas blenderi, lai visu sablenderētu viendabīgā masā.
- Kad zupa ir sabiezējusi, pievieno kvinoju, sasmalcinātu koriandru, pētersīļus, dilles un visu samaisi.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu un pievieno citrona sulu. Nepārtraukti maisot, zupai lēnām pievieno sakultās olas.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Pietaupot nelielu daudzumu eļļas, notecini konservēto lasi un liec pasniegšanas traukā.
- Lasim lej virsū zupu un pievieno dažas ēdamkarotes pietaupītās laša eļļas un saišķi mikrozaļumu.
- Pasniedz karstu un izbaudi garšām bagāto čikhirtmu.
Padomi:
- Cepot sīpolus, pārliecinies, ka tie ir mīksti un caurspīdīgi, ne brūni. Tādējādi piešķirs zupai saldāku un maigāku garšu.
- Lai zupa būtu aromātiskāka, izmanto svaigus garšaugus. Tos smalki sagriež un pievieno gatavošanas procesa beigās, lai saglabātu svaigumu pēc iespējas ilgāk.
- Esi piesardzīgs, pievienojot olu zupai, jo, ja tā tiks pievienota par ātru, zupa sāks putot. Sakulto olu zupā pievieno lēnām, nepārtraukti maisot.
- Pasniedz čikhirtmu karstu, uzliekot laša gabaliņu un uzspiežot citrona sulu pa virsu. Vari arī izrotāt ar papildu garšaugiem un garšvielām, lai būtu glītāks noformējums.
1. Pagatavo kvinoju, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.

2. Smalki sagriež balto sīpolu. Vidēja izmēra pannā vai katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sasmalcinātos sīpolus un sautē līdz tie kļūst caurspīdīgi.

3. Katlā, nepārtraukti maisot, pievieno miltus, lai masa būtu viendabīga.

4. Pievieno 200ml ūdens.

5. Lieto rokas blenderi, lai visu sablenderētu viendabīgā masā.

6. Kad zupa ir sabiezējusi, pievieno kvinoju, sasmalcinātu koriandru, pētersīļus, dilles un visu samaisi.

7. Atsevišķā bļodā sakuļ olu un pievieno citrona sulu. Nepārtraukti maisot, zupai lēnām pievieno sakultās olas.

8. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

9. Pietaupot nelielu daudzumu eļļas, notecini konservēto lasi un liec pasniegšanas traukā.

10. Lasim lej virsū zupu un pievieno dažas ēdamkarotes pietaupītās laša eļļas un saišķi mikrozaļumu.

11. Pasniedz karstu un izbaudi garšām bagāto čikhirtmu.
