Čikhirtma ar lasi

Čikhirtma ar lasi ir vilinošs tradicionālās Gruzīnu zupas iedvesmas ēdiens, kas lieliski izceļ laša konservu izmantošanas daudzveidību. Zupas klasiskās sastāvdaļas aizstātas ar intensīvu konservēta laša garšu un citām īpašām sastāvdaļām. Zupa sastāv no dažādām veselīgām un gardām papildus piedevām, piemēram, kvinoju un aromātiskiem augiem, pārvēršot vienkāršu zivju konservu neparastā kulinārijas meistardarbā. Plaši izmantotās sastāvdaļas sniedz lieliskas garšu kombinācijas. Turklāt aromātiskie augi apvienojumā ar pikantajām garšvielām lieliski papildina laša garšas daudzveidību, veidojot savdabīgu salikumu no labākajām jūras un sauszemes garšām. Laša zupa ir satriecošs ēdiens, kas parāda, cik vienkārši ir pagatavot ēdienu, izmantojot zivju konservus. Pagatavo satriecošas maltītes, nepavadot vairākas stundas virtuvē. Dodies kulinārijas ceļojumā kopā ar “Brīvo Vilni”, kas atpazīstams ar savu daudzveidīgo un kvalitatīvo zivju konservu izlasi.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta laša filejas konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 1 ola
  • 50g miltu
  • 30g balto sīpolu
  • 5g ķiploku
  • 5g koriandra
  • 5g pētersīļu
  • 5g diļļu
  • 20g citrona
  • 20g baltās kvinojas
  • 20g sviesta
  • 400ml ūdens

Recepte pagatavošanai:

  • Pagatavo kvinoju, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.
  • Smalki sagriež balto sīpolu. Vidēja izmēra pannā vai katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sasmalcinātos sīpolus un sautē līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  • Katlā, nepārtraukti maisot, pievieno miltus, lai masa būtu viendabīga. Pievieno 200ml ūdens. Lieto rokas blenderi, lai visu sablenderētu viendabīgā masā.
  • Kad zupa ir sabiezējusi, pievieno kvinoju, sasmalcinātu koriandru, pētersīļus, dilles un visu samaisi.
  • Atsevišķā bļodā sakuļ olu un pievieno citrona sulu. Nepārtraukti maisot, zupai lēnām pievieno sakultās olas.
  • Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  • Pietaupot nelielu daudzumu eļļas, notecini konservēto lasi un liec pasniegšanas traukā.
  • Lasim lej virsū zupu un pievieno dažas ēdamkarotes pietaupītās laša eļļas un saišķi mikrozaļumu.
  • Pasniedz karstu un izbaudi garšām bagāto čikhirtmu.

Padomi:

  • Cepot sīpolus, pārliecinies, ka tie ir mīksti un caurspīdīgi, ne brūni. Tādējādi piešķirs zupai saldāku un maigāku garšu.
  • Lai zupa būtu aromātiskāka, izmanto svaigus garšaugus. Tos smalki sagriež un pievieno gatavošanas procesa beigās, lai saglabātu svaigumu pēc iespējas ilgāk.
  • Esi piesardzīgs, pievienojot olu zupai, jo, ja tā tiks pievienota par ātru, zupa sāks putot. Sakulto olu zupā pievieno lēnām, nepārtraukti maisot.
  • Pasniedz čikhirtmu karstu, uzliekot laša gabaliņu un uzspiežot citrona sulu pa virsu. Vari arī izrotāt ar papildu garšaugiem un garšvielām, lai būtu glītāks noformējums.

1. Pagatavo kvinoju, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.

2. Smalki sagriež balto sīpolu. Vidēja izmēra pannā vai katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sasmalcinātos sīpolus un sautē līdz tie kļūst caurspīdīgi.

3. Katlā, nepārtraukti maisot, pievieno miltus, lai masa būtu viendabīga.

4. Pievieno 200ml ūdens.

5. Lieto rokas blenderi, lai visu sablenderētu viendabīgā masā.

6. Kad zupa ir sabiezējusi, pievieno kvinoju, sasmalcinātu koriandru, pētersīļus, dilles un visu samaisi.

7. Atsevišķā bļodā sakuļ olu un pievieno citrona sulu. Nepārtraukti maisot, zupai lēnām pievieno sakultās olas.

8. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

9. Pietaupot nelielu daudzumu eļļas, notecini konservēto lasi un liec pasniegšanas traukā.

10. Lasim lej virsū zupu un pievieno dažas ēdamkarotes pietaupītās laša eļļas un saišķi mikrozaļumu.

11. Pasniedz karstu un izbaudi garšām bagāto čikhirtmu.

Atsauksmes