kindzmari

Kindzmari ar lasi

Mīksts kartupeļu un burkānu salikums, kas papildināts ar šalotes sīpolu un ķiploku garšām. Dodies garšas piedzīvojumā un izbaudi tradicionālo gruzīnu virtuves delikatesi – kindzmari ar lasi. Galvenais ēdiens šajā receptē neapšaubāmi ir “Brīvā Viļņa” grilētais lasis. Tā bagātīgā garša piešķir kumosiem vēl lielāku baudu, atklājot Kindzmari jūras aromātu. Ēdiens, kas papildināts ar laša eļļu un pasniegts ar kraukšķīgām “Grissini” maizes standziņām, sola patiesi izsmalcinātu maltīti. Zaļumu pievienošana piešķir svaigumu, savukārt, vīnogu etiķis – pikantumu. Kāpēc gan neizmantot iespēju ikdienas maltītēm pievienot restorāna sajūtu? Izpēti daudzveidīgās multikulturālas gatavošanas iespējas kopā ar “Brīvo Vilni”!

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta laša filejas konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 100g kartupeļu
  • 100g burkānu
  • 50g šalotes sīpolu
  • 20g (1 daiviņa) ķiploku
  • 10g koriandra
  • 10g dilles
  • 10g selerijas
  • 10g vīnogu etiķa
  • “Grissini” maizes standziņas
  • sāls, pipari pēc garšas

Recepte pagatavošanai:

  • Kartupeļus nomizo un liek vārīties, iemērcot tos verdošā ūdenī un vārot uz vidējas liesmas 15 līdz 20 minūtes.
  • Katlā iepildi 500 ml ūdens, sagriež burkānus gareniskos stienīšos, šalotes sīpolu – uz pusēm, seleriju – nelielos gabalos un visu liec katlā.
  • Pievieno koriandru, dilles, uz pusēm sagrieztu sarkano čili, kā arī sāli. Pārliecinies, ka katlā ir pietiekami daudz ūdens, lai pārklātu dārzeņus. Izvārītos kartupeļus sagriež kubiņos un pievieno katlam kopā ar ķiploka daiviņu.
  • Atstāj katlu vārīties 15 minūtes vai līdz dārzeņi ir mīksti. Kad dārzeņi ir izvārījušies, ņem tos ārā no katla (saglabājot buljonu), nosusini un ļauj tiem atdzist.
  • Konservēto lasi notecini un liec bļodā. Pa virsu liec vārītos dārzeņus un nedaudz buljona, pievieno nedaudz vīnogu etiķa. Lai ēdienu padarītu vēl gardāku, virsū uzlej laša eļļu. Ēdienu pasniedz ar “Grissini” standziņām!

Padomi:

  • Kamēr gatavo – nogaršo: nogaršo ēdienu gatavošanas laikā, lai pārliecinātos, ka garšas ir līdzsvarotas un saskaņotas pēc gaumes.
  • Izmantojiet kvalitatīvas sastāvdaļas: izmanto svaigas un augstas kvalitātes sastāvdaļas, lai iegūtu vislabāko garšu. Sākot no dārzeņiem un beidzot ar lasi, ir ļoti svarīgi, lai sastāvdaļas būtu gardas un kopā veidotu lielisku maltīti.
  • Seko receptei, taču nebaidies improvizēt: seko receptei pēc iespējas tuvāk, taču nebaidies veikt labojumus, balstoties uz garšas vēlmēm vai sastāvdaļu pieejamību.
  • Nesteidzies: velti gatavošanai laiku un izbaudi gatavošanas procesu. Steidzoties, daudz vieglāk pieļaut kļūdas un palaist garām svarīgas ēdiena pagatavošanas detaļas.

1. Kartupeļus nomizo un liek vārīties, iemērcot tos verdošā ūdenī un vārot uz vidējas liesmas 15 līdz 20 minūtes.

2. Katlā iepildi 500 ml ūdens, sagriež burkānus gareniskos stienīšos, šalotes sīpolu – uz pusēm, seleriju – nelielos gabalos un visu liec katlā.

3. Pievieno koriandru, dilles, uz pusēm sagrieztu sarkano čili, kā arī sāli. Pārliecinies, ka katlā ir pietiekami daudz ūdens, lai pārklātu dārzeņus. Izvārītos kartupeļus sagriež kubiņos un pievieno katlam kopā ar ķiploka daiviņu.

4. Atstāj katlu vārīties 15 minūtes vai līdz dārzeņi ir mīksti. Kad dārzeņi ir izvārījušies, ņem tos ārā no katla (saglabājot buljonu), nosusini un ļauj tiem atdzist.

5. Konservēto lasi notecini un liec bļodā.

6. Pa virsu liec vārītos dārzeņus un nedaudz buljona, pievieno nedaudz vīnogu etiķa. Lai ēdienu padarītu vēl gardāku, virsū uzlej laša eļļu.

7. Ēdienu pasniedz ar “Grissini” standziņām!

Atsauksmes