Recepte pagatavošanai:
- Kartupeļus nomizo un liek vārīties, iemērcot tos verdošā ūdenī un vārot uz vidējas liesmas 15 līdz 20 minūtes.
- Katlā iepildi 500 ml ūdens, sagriež burkānus gareniskos stienīšos, šalotes sīpolu – uz pusēm, seleriju – nelielos gabalos un visu liec katlā.
- Pievieno koriandru, dilles, uz pusēm sagrieztu sarkano čili, kā arī sāli. Pārliecinies, ka katlā ir pietiekami daudz ūdens, lai pārklātu dārzeņus. Izvārītos kartupeļus sagriež kubiņos un pievieno katlam kopā ar ķiploka daiviņu.
- Atstāj katlu vārīties 15 minūtes vai līdz dārzeņi ir mīksti. Kad dārzeņi ir izvārījušies, ņem tos ārā no katla (saglabājot buljonu), nosusini un ļauj tiem atdzist.
- Konservēto lasi notecini un liec bļodā. Pa virsu liec vārītos dārzeņus un nedaudz buljona, pievieno nedaudz vīnogu etiķa. Lai ēdienu padarītu vēl gardāku, virsū uzlej laša eļļu. Ēdienu pasniedz ar “Grissini” standziņām!
Padomi:
- Kamēr gatavo – nogaršo: nogaršo ēdienu gatavošanas laikā, lai pārliecinātos, ka garšas ir līdzsvarotas un saskaņotas pēc gaumes.
- Izmantojiet kvalitatīvas sastāvdaļas: izmanto svaigas un augstas kvalitātes sastāvdaļas, lai iegūtu vislabāko garšu. Sākot no dārzeņiem un beidzot ar lasi, ir ļoti svarīgi, lai sastāvdaļas būtu gardas un kopā veidotu lielisku maltīti.
- Seko receptei, taču nebaidies improvizēt: seko receptei pēc iespējas tuvāk, taču nebaidies veikt labojumus, balstoties uz garšas vēlmēm vai sastāvdaļu pieejamību.
- Nesteidzies: velti gatavošanai laiku un izbaudi gatavošanas procesu. Steidzoties, daudz vieglāk pieļaut kļūdas un palaist garām svarīgas ēdiena pagatavošanas detaļas.