kruasāns-s

Kruasāns ar lasi

Ja meklē vienkāršu un garšīgu recepti, ko viegli pagatavot jebkurā brīdī, izmēģini kruasānu ar lasi. Lai izceltu grilēta laša pievienošanas daudzveidību, šajā receptē nepieciešams klasiskais kruasāns, kas tiek uzlabots ar gardo “Brīvā viļņa” lasi. Lasis ir īsts kulinārijas brīnums, kas sniedz ēdienam bagātīgu un izteiksmīgu garšas baudījumu. Šajā receptē grilēts lasis papildina kruasānu un lieliski sader ar dažādu dārzeņu svaigumu un krēmsiera maigumu. Kruasāns ar lasi ir tikai viens no piemēriem zivju konservu daudzveidībai, parādot, ka vienkāršu ēdienu var pārvērst baudījumā gardēžiem.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta laša konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 60g krēmsiera
  • 1 kruasāns
  • 5g dilles
  • 10g šalotes sīpola
  • 1 plūme
  • 10g redīsu
  • 20g marinētu gurķu
  • 50g gurķi
    50g melno tomātu
  • 1 citrons
  • mikrozaļumi dekorēšanai

Pagatavošanas recepte:

  • Kruasānu gareniski sagriež uz pusēm un sagrieztās puses apgrauzdē līdz tā kļūst zeltaini brūnas.
  • Sagriez gurķus, marinētus gurķus, plūmes un redīsus plānās šķēlītēs.
  • Uz grilētā kruasāna vienmērīgi uzklāj krēmsiera kārtu. Tad liek virsū sagrieztu, marinētu gurķi un redīsus.
  • Notecini eļļu no lašu konserva un liec grilēto lasi virsū redīsiem.
  • Garšai un izskatam, dekorē ar svaigām dillēm un sarullētām gurķu šķēlītēm. Vari droši pievienot vēl dažas redīsa šķēlītes papildus krāsai.
  • Plāni sagriez šalotes sīpolu, plūmes un pievieno šķēlītes lasim.
  • Virsū liec kruasāna otru grilēto pusi un garnē ar tomātu daiviņām, mikrozaļumiem un citrona šķēlītēm.

Padomi:

  • Izmanto kvalitatīvas sastāvdaļas: šī ēdiena garša lielā mērā ir atkarīga no izmantoto sastāvdaļu kvalitātes. Tāpēc izmanto tikai vissvaigākos atrodamos dārzeņus. Protams, arī laša kvalitāte ir ļoti svarīga, tāpēc iesakām ”Brīvais Vilnis” grilētos laša konservus.
  • Sagatavo jau iepriekš visas sastāvdaļas: pirms gatavošanas ir ieteicams sasmalcināt visus dārzeņus un garšaugus. Tas palīdzēs jums saglabāt kārtību virtuvē un padarīs gatavošanas procesu mierīgāku.
  • Sagatavo kruasāna pildījumu kārtās: lai radītu perfektas garšas līdzsvaru, liec kruasāna pildījumu kārtās.
  • Ēdiena dekorēšana: kad kruasāns ir novietots uz šķīvja, dekorē ar tomātiem, rukolu, mikrozaļumiem un citrona šķēlītēm. Tas ēdienam piešķirs papildu krāsu un garšas nianses, padarot to vizuāli pievilcīgāku un gardāku.

1. Kruasānu gareniski sagriež uz pusēm un sagrieztās puses apgrauzdē līdz tā kļūst zeltaini brūnas.

2. Sagriez gurķus, marinētus gurķus, plūmes un redīsus plānās šķēlītēs.

3. Uz grilētā kruasāna vienmērīgi uzklāj krēmsiera kārtu. Tad liek virsū sagrieztu, marinētu gurķi un redīsus.

4. Notecini eļļu no lašu konserva un liec grilēto lasi virsū redīsiem.

5. Garšai un izskatam, dekorē ar svaigām dillēm un sarullētām gurķu šķēlītēm. Vari droši pievienot vēl dažas redīsa šķēlītes papildus krāsai.

6. Plāni sagriez šalotes sīpolu, plūmes un pievieno šķēlītes lasim.

7. Virsū liec kruasāna otru grilēto pusi un garnē ar tomātu daiviņām, mikrozaļumiem un citrona šķēlītēm.

Atsauksmes