Pagatavošanas recepte:
- Kruasānu gareniski sagriež uz pusēm un sagrieztās puses apgrauzdē līdz tā kļūst zeltaini brūnas.
- Sagriez gurķus, marinētus gurķus, plūmes un redīsus plānās šķēlītēs.
- Uz grilētā kruasāna vienmērīgi uzklāj krēmsiera kārtu. Tad liek virsū sagrieztu, marinētu gurķi un redīsus.
- Notecini eļļu no lašu konserva un liec grilēto lasi virsū redīsiem.
- Garšai un izskatam, dekorē ar svaigām dillēm un sarullētām gurķu šķēlītēm. Vari droši pievienot vēl dažas redīsa šķēlītes papildus krāsai.
- Plāni sagriez šalotes sīpolu, plūmes un pievieno šķēlītes lasim.
- Virsū liec kruasāna otru grilēto pusi un garnē ar tomātu daiviņām, mikrozaļumiem un citrona šķēlītēm.
Padomi:
- Izmanto kvalitatīvas sastāvdaļas: šī ēdiena garša lielā mērā ir atkarīga no izmantoto sastāvdaļu kvalitātes. Tāpēc izmanto tikai vissvaigākos atrodamos dārzeņus. Protams, arī laša kvalitāte ir ļoti svarīga, tāpēc iesakām ”Brīvais Vilnis” grilētos laša konservus.
- Sagatavo jau iepriekš visas sastāvdaļas: pirms gatavošanas ir ieteicams sasmalcināt visus dārzeņus un garšaugus. Tas palīdzēs jums saglabāt kārtību virtuvē un padarīs gatavošanas procesu mierīgāku.
- Sagatavo kruasāna pildījumu kārtās: lai radītu perfektas garšas līdzsvaru, liec kruasāna pildījumu kārtās.
- Ēdiena dekorēšana: kad kruasāns ir novietots uz šķīvja, dekorē ar tomātiem, rukolu, mikrozaļumiem un citrona šķēlītēm. Tas ēdienam piešķirs papildu krāsu un garšas nianses, padarot to vizuāli pievilcīgāku un gardāku.