omlete

Olu kultenis ar lasi

Olu kultenis ar lasi pārvērš vienkāršu brokastu ēdienu par izcilu maltīti vēlajām brokastīm, sniedzot komforta siltuma sajūtas un garšu daudzveidību, kas ļauj baudīt rītus pilnvērtīgāk. Olu kultenis ar lasi ir sātīgs un veselīgs ēdiens, kurā ir krēmveida olu kultenis, kas sajaukts ar saldo krējumu. Sīpoli piešķir ēdienam saldu kontrastu, bet kaperi – sālītas notis. Pasniegts zem svaigām salātu lapām, ēdiens ne tikai iestartēs rītu, bet arī sniegs enerģiju, ar kuru iesākt piedzīvojumiem pilnu dienu. Tā ir vairāk nekā tikai maltīte — tas ir garšu ceļojums, kas slēpjas “Brīvā Viļņa” izcilo produktu konservu pielietošanas daudzveidībā un kuru var sniegt tikai zivju konservi.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta laša konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 40g sīpolu
  • 2 lielas olas
  • 30ml saldais krējums
  • 1/4 tējkarotes melno piparu
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 15g sviesta
  • 150g jauktu lapu salātu
  • 15g citronu sulas
  • 30ml olīveļļas
  • 2 šķēles maizes
  • 50g krēmsiera
  • 10g kaperu
  • 4g mikrozaļumu

Pagatavošanas recepte:

  • Atver laša konservu un saturu ievieto bļodā. Pārlej lasi ar tā atlikušo sulu, lai ēdienam pievienotu garšu. Citā bļodā sakuļ olas un pievieno saldo krējumu.
  • Pievieno šķipsniņu melno piparu un sāli pēc garšas un rūpīgi samaisi sastāvdaļas.
  • Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu un pievieno sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sakulto olu kulteni pannā. Cep 3-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz olas ir pilnībā apceptas un vairs nav jēlas.
  • Salātu lapas sajauc ar citrona sulu un olīveļļu. Sīpolu sagriež šķēlēs un pievieno nedaudz citrona sulas. Lasim pievieno sakapātus kaperus un ar dakšiņu visu samaisa.
  • Uz pasniegšanas šķīvja liec sajauktos salātus. Virs salātiem pievieno izcepto olu kulteni un laša maisījumu. Papildini ar karoti olīveļļas.
  • Lai sniegtu papildu garšu, pasniedz ēdienu kopā ar grauzdētu maizes šķēli. Uzklāj krēmsieru uz maizes un novieto to uz salātiem, blakus laša maisījumam.
  • Dekorē ēdienu ar kaperiem un mikrozaļumiem, ķiršu tomātiņiem un baziliku.

Padomi:

  • Izmanto pannu ar nepiedegošu pārklājumu, lai gatavošanas laikā olas nepieliptu pie pannas virsmas.
  • Kamēr cepas olas uz pannas, viegli uz tās uzsmērē krēmsieru līdz tas izkūst.
  • Pirms pievieno olu kulteni un lasi, apgrauzdē maizi un uzsmērē uz tās sviestu.
  • Lai iegūtu papildu garšu, pirms citronu sulas un olīveļļas pievienošanas, sasmalcini ķiršu tomātiņus un sajauc ar salātu lapām.
  • Lai iegūtu papildu garšu, pievieno olu kultenim dažus svaigus garšaugus, piemēram, maurlokus vai dilles. Tie lieliski sader ar lasi un piešķir ēdienam papildu svaigumu.

1. Atver laša konservu un saturu ievieto bļodā. Pārlej lasi ar tā atlikušo sulu, lai ēdienam pievienotu garšu.

2. Citā bļodā sakuļ olas un pievieno saldo krējumu. Pievieno šķipsniņu melno piparu un sāli pēc garšas un rūpīgi samaisi sastāvdaļas.

3. Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu un pievieno sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sakulto olu kulteni pannā. Cep 3-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz olas ir pilnībā apceptas un vairs nav jēlas.

4. Salātu lapas sajauc ar citrona sulu un olīveļļu.

5. Sīpolu sagriež šķēlēs un pievieno nedaudz citrona sulas. Lasim pievieno sakapātus kaperus un ar dakšiņu visu samaisa.

6. Uz pasniegšanas šķīvja liec sajauktos salātus. Virs salātiem pievieno izcepto olu kulteni un laša maisījumu. Papildini ar karoti olīveļļas.

7. Lai sniegtu papildu garšu, pasniedz ēdienu kopā ar grauzdētu maizes šķēli. Uzklāj krēmsieru uz maizes un novieto to uz salātiem, blakus laša maisījumam.

8. Dekorē ēdienu ar kaperiem un mikrozaļumiem, ķiršu tomātiņiem un baziliku.

Atsauksmes