Pagatavošanas recepte:
- Atver laša konservu un saturu ievieto bļodā. Pārlej lasi ar tā atlikušo sulu, lai ēdienam pievienotu garšu. Citā bļodā sakuļ olas un pievieno saldo krējumu.
- Pievieno šķipsniņu melno piparu un sāli pēc garšas un rūpīgi samaisi sastāvdaļas.
- Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu un pievieno sviestu. Kad sviests izkusis, pievieno sakulto olu kulteni pannā. Cep 3-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz olas ir pilnībā apceptas un vairs nav jēlas.
- Salātu lapas sajauc ar citrona sulu un olīveļļu. Sīpolu sagriež šķēlēs un pievieno nedaudz citrona sulas. Lasim pievieno sakapātus kaperus un ar dakšiņu visu samaisa.
- Uz pasniegšanas šķīvja liec sajauktos salātus. Virs salātiem pievieno izcepto olu kulteni un laša maisījumu. Papildini ar karoti olīveļļas.
- Lai sniegtu papildu garšu, pasniedz ēdienu kopā ar grauzdētu maizes šķēli. Uzklāj krēmsieru uz maizes un novieto to uz salātiem, blakus laša maisījumam.
- Dekorē ēdienu ar kaperiem un mikrozaļumiem, ķiršu tomātiņiem un baziliku.
Padomi:
- Izmanto pannu ar nepiedegošu pārklājumu, lai gatavošanas laikā olas nepieliptu pie pannas virsmas.
- Kamēr cepas olas uz pannas, viegli uz tās uzsmērē krēmsieru līdz tas izkūst.
- Pirms pievieno olu kulteni un lasi, apgrauzdē maizi un uzsmērē uz tās sviestu.
- Lai iegūtu papildu garšu, pirms citronu sulas un olīveļļas pievienošanas, sasmalcini ķiršu tomātiņus un sajauc ar salātu lapām.
- Lai iegūtu papildu garšu, pievieno olu kultenim dažus svaigus garšaugus, piemēram, maurlokus vai dilles. Tie lieliski sader ar lasi un piešķir ēdienam papildu svaigumu.