Omletes rullīši ar krēmsieru un lasi

Kas var būt labāks dienas sākumam kā siltas brokastis, kuras ir ne tikai gardas, bet arī ļoti sātīgas? Omletes rullīši ir nevis ēdiens, bet gan izsmalcinātu garšu kombinācija, kurā omlete tiek pārklāta ar krēmsiera, laša, kaperu un šalotes sīpolu maisījumu, radot savdabīgu garšu apvienojumu. Lasis ir ne tikai ļoti veselīgs, bet arī rada intensīvu un bagātīgu garšu, kas patiesi uzlabo jebkuru ēdienu. Omletes rullīši ir garšīgs un inovatīvs ēdiens, kas apvieno fantastisko laša garšu un vieglu krēmsiera un svaigu garšaugu kombināciju.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta laša filejas konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 3 olas
  • 20g saldā krējuma
  • 60g krēmsiera
  • 10g rukolas
  • 50g ķiršu tomātiņu
  • 1 maizes šķēle
  • 10g kaperu
  • 10g dilles
  • 5g mikrozaļumu
  • 20g tobiko ikru
  • sāls, pipari pēc garšas

Recepte pagatavošanai:

  • Bļodā sakuļ 3 olas un pievieno saldo krējumu, sāli, piparus pēc garšas. Pannu pārklāj ar cepampapīru un pārlej ar olīveļļu, vienmērīgi to izklājot pa visu pannu. Kad panna uzkarsēta, lej pannā olu kulteni un cep 5-7 minūtes līdz tas ir gatavs.
  • Kamēr gatavojas omlete, sasmalcini kaperus, dilles un sajauc tos ar lasi atsevišķā traukā. Sagriež šķēlēs maizi un apgrauzdē līdz tā kļūst kraukšķīga. Pēc tam uz maizes uzsmērē krēmsieru.
  • Kad omlete gatava, uzklāj krēmsieru un pievieno laša masu kopā ar rukolu. Omleti cieši sarullē un pārgriež uz pusēm.
  • Uz šķīvja kārto zaļumus un liec virsū grauzdēto maizi. Uz zaļumiem glīti liec omletes pusītes un dekorē ar mikrozaļumiem. Noslēgumā uzliec tobiko ikru kaudzīti, kaperus, rukolu, rotā ar laima šķēlītēm, ķiršu tomātiņiem un pārlej dažas ēdamkarotes olīveļļas.

Padomi:

  • Gatavojot omleti, noteikti izmanto pannu ar nelīpošu pārklājumu vai izmanto pietiekami daudz eļļas, lai olas nepieliptu pie pannas virsmas.
  • Lai omletei būtu vairāk garšas, pirms gatavošanas olu kultenim var pievienot dažādus garšaugus, piemēram, pētersīļus vai maurlokus.
  • Krēmīgākai tekstūrai olu kultenim var pievienot papildu saldā krējuma vai piena.
  • Lai omletes rullītis neizjuktu rullēšanas laikā, pirms pildījuma likšanas ļauj tam nedaudz atdzist.
  • Krēmsieram vari pievienot arī citrona sulu vai miziņu, kas piešķirs košu, svaigu garšu un lieliski balansēs lasi.

1. Bļodā sakuļ 3 olas un pievieno saldo krējumu, sāli, piparus pēc garšas.

2. Pannu pārklāj ar cepampapīru un pārlej ar olīveļļu, vienmērīgi to izklājot pa visu pannu. Kad panna uzkarsēta, lej pannā olu kulteni un cep 5-7 minūtes līdz tas ir gatavs.

3. Kamēr gatavojas omlete, sasmalcini kaperus, dilles un sajauc tos ar lasi atsevišķā traukā. Sagriež šķēlēs maizi un apgrauzdē līdz tā kļūst kraukšķīga. Pēc tam uz maizes uzsmērē krēmsieru.

4. Kad omlete gatava, uzklāj krēmsieru un pievieno laša masu kopā ar rukolu.

5. Omleti cieši sarullē un pārgriež uz pusēm.

6. Uz šķīvja kārto zaļumus un liec virsū grauzdēto maizi. Uz zaļumiem glīti liec omletes pusītes un dekorē ar mikrozaļumiem. Noslēgumā uzliec tobiko ikru kaudzīti, kaperus, rukolu, rotā ar laima šķēlītēm, ķiršu tomātiņiem un pārlej dažas ēdamkarotes olīveļļas.

Atsauksmes