Recepte pagatavošanai:
- Bļodā sakuļ 3 olas un pievieno saldo krējumu, sāli, piparus pēc garšas. Pannu pārklāj ar cepampapīru un pārlej ar olīveļļu, vienmērīgi to izklājot pa visu pannu. Kad panna uzkarsēta, lej pannā olu kulteni un cep 5-7 minūtes līdz tas ir gatavs.
- Kamēr gatavojas omlete, sasmalcini kaperus, dilles un sajauc tos ar lasi atsevišķā traukā. Sagriež šķēlēs maizi un apgrauzdē līdz tā kļūst kraukšķīga. Pēc tam uz maizes uzsmērē krēmsieru.
- Kad omlete gatava, uzklāj krēmsieru un pievieno laša masu kopā ar rukolu. Omleti cieši sarullē un pārgriež uz pusēm.
- Uz šķīvja kārto zaļumus un liec virsū grauzdēto maizi. Uz zaļumiem glīti liec omletes pusītes un dekorē ar mikrozaļumiem. Noslēgumā uzliec tobiko ikru kaudzīti, kaperus, rukolu, rotā ar laima šķēlītēm, ķiršu tomātiņiem un pārlej dažas ēdamkarotes olīveļļas.
Padomi:
- Gatavojot omleti, noteikti izmanto pannu ar nelīpošu pārklājumu vai izmanto pietiekami daudz eļļas, lai olas nepieliptu pie pannas virsmas.
- Lai omletei būtu vairāk garšas, pirms gatavošanas olu kultenim var pievienot dažādus garšaugus, piemēram, pētersīļus vai maurlokus.
- Krēmīgākai tekstūrai olu kultenim var pievienot papildu saldā krējuma vai piena.
- Lai omletes rullītis neizjuktu rullēšanas laikā, pirms pildījuma likšanas ļauj tam nedaudz atdzist.
- Krēmsieram vari pievienot arī citrona sulu vai miziņu, kas piešķirs košu, svaigu garšu un lieliski balansēs lasi.