Pagatavošanas recepte:
- Sakuļ bļodā 3 olas un pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Cepamo pannu pārklāj ar cepampapīru, kuru pārlej ar olīveļļu. Pannu vienmērīgi iesmērē ar eļļu un, kad tā ir karsta, tajā liec olu kulteni. Kulteni cep 5-7 minūtes līdz tas ir pilnībā gatavs.
- Kamēr omlete gatavojas, sagriež marinētos gurķus un sīpolus mazos gabaliņos un sajauc ar tunci atsevišķā traukā. Maizi sagriež šķēlēs un grauzdē līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
- Kad omlete ir gatava, uzklāj uz tās krēmsieru un pievieno tunča maisījumu. Omleti cieši sarullē un pārgriez uz pusēm. Omlešu pusītes liek uz šķīvja.
- Uz apgrauzdētajām maizes šķēlītēm smērē krēmsieru un liek uz šķīvja blakus omletei.
- Nobeigumā šķīvī rotā ar mikrozaļumiem un ķiršu tomātiņiem. Papildini visu ar dažām ēdamkarotēm olīveļļas un izbaudi gardo maltīti!
Padomi:
- Izmanto kvalitatīvu tunci: receptei izmanto kvalitatīvu tunci, piemēram, konservu, ko piedāvā ”Brīvais Vilnis”. Tunci labi notecini un sagriez mazos gabaliņos, lai vienmērīgi tas sadalītos omletē.
- Pievieno omletei gaisīgumu: saputo olas ar saldo krējumu, sāli un pipariem, lai iegūtu garšīgu un krēmīgu omleti. Pievieno olu maisījumam smalki sagrieztus kaperus, lai iegūtu papildus garšas nianses.
- Pievieno krēmsieru: pirms tunča pievienošanas omletei uzklāj krēmsieru. Tas omletei piešķirs krēmīgu tekstūru un papildu garšas dimensiju.
- Rotā šķīvi vizuāli pievilcīgu: izkārto omletes rullīti uz šķīvja un rotā to ar ķiršu tomātiņiem, rukolu un mikrozaļumiem, lai radītu krāsainu un vizuāli pievilcīgu kompozīciju. Garnējumam pievieno nedaudz olīveļļas un laimas sulu, nokaisi ar melnajiem tobiko ikriem, lai iegūtu papildu garšu un tekstūru. Pasniedz ar maizes šķēli.