RISOTO-s

Risoto ar tunci

Iepazīsti Itālijas kulinārijas vēsturi un tradicionālo virtuvi. Visas uzmanības centrā itāļu kulinārijas klasika – risoto ar tunci. Tuncis, kas izslavēts ar savu bagātīgo, aromātisko garšu, ir patiesa delikatese, kas izceļas ar savu augsto olbaltumvielu un nenovērtējamo omega-3 taukskābju saturu. Receptē tā garšas tiek kombinētas ar risoto, pārvēršot maltīti neaizmirstamā pieredzē. Šī ēdiena burvība slēpjas tā vienkāršībā, jo apvieno dažas sastāvdaļas ar zivju konserviem, parādot, ka tunča konservi var pārvērst tradicionālu risoto par izsmalcinātu maltīti. Pagatavosim itāļu mielastu, kas piepildīs gan mūsu sirdi, gan dvēseli. Dodies itāļu kulinārijas piedzīvojumā ar “Brīvā viļņa” tunci!

Sastāvdaļas

  • 1 grilēts tunča konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 50g rīsu
  • 50g sēnes
  • 10g sviesta
  • 5g baltvīna
  • 10g saldā krējuma
  • 50g parmezāna siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošanas recepte:

  • Lai pagatavotu risoto, vāri rīsus verdošā ūdenī ar pievienotu sāli (sāls jāber verdošā ūdenī), ievērojot norādījumus uz iepakojuma vai vārot 20 minūtes. Kad rīsi pagatavoti, tos noliek malā.
  • Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes līdz tās kļūst zeltainas. Pēc tam pannā sēnēm pievieno rīsus, piparus, sāli, baltvīnu un parmezānu. Visu apmaisa un uzkarsē. Pievieno 2 ēdamkarotes svaiga saldā krējuma un visu vēlreiz uzkarsē.
  • Atdali tunci no eļļas (saglabā to vēlākai lietošanai) un pievieno to maisījumam pannā. Visu vēlreiz kārtīgi apmaisa.
  • Pasniegšanai izmanto veidni formas veidošanai. Veidni piepilda ar risoto maisījumu un uzklāj uz šķīvja ar formas veidni uz leju (otrādi). Pārlej virs risoto tunča eļļu no konserviem un dekorē ar parmezāna sieru.

Padomi:

  • Izmanto kvalitatīvu tunci: tā kā tuncis ir ēdiena galvenā sastāvdaļa, svarīgi izmantot augstas kvalitātes tunci. ”Brīvais Vilnis” tuncis ir lieliska izvēle.
  • Vāri rīsus līdz tie ir nedaudz cieti (al dente): lai iegūtu ideālu risoto konsistenci, rīsi tiek vārīti nedaudz cieti. Tas nozīmē, ka tos vajadzētu izvārīt ne līdz galam jeb tā, lai rīsa grauda apvalks būtu mīksts, bet zem grauda apvalka būtu joprojām nedaudz ciets. Pārvārīti rīsi var pārvērst jūsu risoto putrā.
  • Neaizmirsti nepārtraukti maisīt: risoto nepieciešama nepārtraukta apmaisīšana, lai neliptu pie pannas virsmas un nodrošinātu vienmērīgu gatavošanos. Rīsu maisīšanai izmanto koka karoti. Baltvīnu un atdalīto olīveļļu no tunča pievieno lēnām, lai rīsi tos labāk uzsūktu.
  • Izmanto labas kvalitātes parmezāna sieru: parmezāna siers ir ļoti svarīga ēdiena sastāvdaļa un var būtiski mainīt tā garšu. Vislabākajiem rezultātiem izmantot tikai svaigi sarīvētu parmezāna sieru.
  • Garnē ar svaigiem garšaugiem: pievieno risoto svaigumu, baudot tos ar svaigiem garšaugiem, piemēram, pētersīļiem vai baziliku. Tie ne tikai piešķirs garšu, bet arī padarīs jūsu šķīvi pievilcīgāku.

1. Lai pagatavotu risoto, vāri rīsus verdošā ūdenī ar pievienotu sāli (sāls jāber verdošā ūdenī), ievērojot norādījumus uz iepakojuma vai vārot 20 minūtes. Kad rīsi pagatavoti, tos noliek malā.

2. Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes līdz tās kļūst zeltainas. Pēc tam pannā sēnēm pievieno rīsus, piparus, sāli, baltvīnu un parmezānu. Visu apmaisa un uzkarsē. Pievieno 2 ēdamkarotes svaiga saldā krējuma un visu vēlreiz uzkarsē.

3. Atdali tunci no eļļas (saglabā to vēlākai lietošanai) un pievieno to maisījumam pannā. Visu vēlreiz kārtīgi apmaisa.

4. Pasniegšanai izmanto veidni formas veidošanai. Veidni piepilda ar risoto maisījumu un uzklāj uz šķīvja ar formas veidni uz leju (otrādi).

5. Pārlej virs risoto tunča eļļu no konserviem un dekorē ar parmezāna sieru.

Atsauksmes