Recepte pagatavošanai:
- Dzelteno, zaļo un sarkano papriku sagriež gareniskās šķēlītēs, tumšo tomātu, gurķi sagriež garos stienīšos, no apelsīna izgriež mīkstās daļas un pievieno salātu maisījumam. Plūmi sagriež šķēlēs un pievieno maisījumam kopā ar sasmalcinātu sīpolu, redīsu šķēlītēm un uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem.
- Pievieno nedaudz olīveļļas, no citrona izspied sulu un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Viegli sajauc visas sastāvdaļas un pārliec salātus uz šķīvja.
- Nosusini konservēto tunci un izkārto tunča gabaliņus uz šķīvja. Kad sautētās olas ir gatavas, uzmanīgi izņem tās no maisiņiem un novieto virs salātiem.
- Garšai un izskatam tiek pievieno melnos tobiko ikrus un kvinoju. Svaigie salāti ar sautētām olām, tunci un kvinoju gatavi baudīšanai!
Norādījumi sautētas olas pagatavošanai:
Sastāvdaļas:
- 1 karstumizturīgs maisiņš
- 1 piliens eļļas
- 1 ola
Pagatavošana:
- Uzkarsē katlā ūdeni līdz tas sāk vārīties
- Ņem pārtkas plēvi un uz tās uzpilini pāris pilienus olīveļļas. Tad ar pirkstiem izklāj eļļu pa visu plēves virsmu – tas tiek darīts tāpēc, lai olu vēlāk būtu vieglāk izņemt.
- Ieklāj maisiņu bļodā un izsit tajā olu.
- Izņem maisiņu no bļodas un no maisiņa izveido noslēgtu mezglu vai izmanto šņorīti, vai matu saspraudi, lai maisiņu noslēgtu.
- Ievieto maisiņu ar olu vārošā ūdenī un vāri 3.5 – 4.5 minūtes vai atkarībā no tā, cik stingri vārīta ola garšo.
- Izņem maisiņu no ūdens un ar šķērēm nogriez zem mezgla/šņorītes/matu saspraudes.
- Izņem olu no maisiņa un izbaudi!
Padomi:
- Izvēlieties augstas kvalitātes tunci: tā kā konservēts tuncis ir galvenais olbaltumvielu avots šajos salātos, svarīgi izvēlēties augstas kvalitātes produktu, kas ir ilgtspējīgi nozvejots un apstrādāts. “Brīvā Viļņa” tuncis šajā gadījumā ir labākā izvēle.
- Izmanto dažādus svaigus un krāsainus dārzeņus: piemēram, sarkano un zaļo papriku, ķiršu tomātiņus un gurķus, lai salātiem piešķirtu gan garšu, gan vizuālo pievilcību. Pārliecinies, ka dārzeņi ir svaigi un kvalitatīvi.
- Pagatavo sautētu olu, lai ēdienu padarītu barojošāku: sautēta ola ir lielisks veids, kā salātiem pievienot olbaltumvielas. Izmanto karstumizturīgu maisiņu, olīveļļu, olu un verdošu ūdeni, lai pagatavotu sautētu olu. Novieto uz salātiem un izrotā ar melnajiem tobiko ikriem, lai uzlabotu ēdiena vizuālo izskatu.
1. Uzkarsē katlā ūdeni līdz tas sāk vārīties.
2. Ņem pārtikas plēvi un uz tās uzpilini pāris pilienus olīveļļas. Tad ar pirkstiem izklāj eļļu pa visu plēves virsmu – tas tiek darīts tāpēc, lai olu vēlāk būtu vieglāk izņemt.

3. Izsit tajā olu.

4. Izveido noslēgtu mezglu vai izmanto šņorīti, vai matu saspraudi, lai maisiņu noslēgtu.

5. Ievieto maisiņu ar olu vārošā ūdenī un vāri 3.5 – 4.5 minūtes vai atkarībā no tā, cik stingri vārīta ola garšo.

6. Izņem maisiņu no ūdens un ar šķērēm nogriez zem mezgla/šņorītes/matu saspraudes.

7. Dzelteno, zaļo un sarkano papriku sagriež gareniskās šķēlītēs, tumšo tomātu, gurķi sagriež garos stienīšos, no apelsīna izgriež mīkstās daļas un pievieno salātu maisījumam. Plūmi sagriež šķēlēs un pievieno maisījumam kopā ar sasmalcinātu sīpolu, redīsu šķēlītēm un uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem.

8. Pievieno nedaudz olīveļļas, no citrona izspied sulu un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Viegli sajauc visas sastāvdaļas un pārliec salātus uz šķīvja.

9. Nosusini konservēto tunci un izkārto tunča gabaliņus uz šķīvja. Kad sautētās olas ir gatavas, uzmanīgi izņem tās no maisiņiem un novieto virs salātiem.

10. Garšai un izskatam tiek pievieno melnos tobiko ikrus un kvinoju.
