Recepte pagatavošanai:
- Rīsiem pievieno ūdeni attiecībā 1:1.5 un vāra 12 minūtes vai saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Kad rīsi ir gatavi, novieto tos malā, lai atdziest.
- Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, čili piparu, pētersīļus un koriandru. Visas sastāvdaļas liec bļodā, pievieno konservētu skumbriju, no kuras atdalīta sula, un uzspiež citronu sulu uz tās. Tad saturu pievieno gatavajiem rīsiem un visu apmaisa.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Ņem vīnogu lapas un liec 1 ēdamkaroti skumbrijas- rīsu masu. Cieši satin visas lapas un ievieto tās cepeškrāsnī.
- Iesaiņotās vīnogu lapas cep 20 minūtes vai līdz vīnogu lapas kļūst kraukšķīgas.
- Kamēr gaidi, kad vīnogu lapas būs gatavas, pagatavo mērci. Bļodā sajauc saldo krējumu, smalki sarīvētu gurķi, ķiplokus, koriandru, šķipsniņu sāli, melnos piparus un atlikušā citrona sulu.
- Šķīvi noklāj ar pagatavoto mērci un virsū kārto izceptās vīnogu lapas ar skumbriju.
- Dekorē ar mikrozaļumiem un pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas.
Padomi:
- Izvēloties vīnogu lapas, pārliecinies, ka tās nav cietas vai pārāk lielas.
- Lai uzlabotu zivju garšu, skumbrijas-rīsu masai var pievienot arī citrona miziņu vai pat nedaudz baltvīna.
- Lai vīnogu lapas nepieliptu pie cepešpannas virsmas, varat iesmērēt to ar eļļu.
- Ja vēlies vēl kraukšķīgāku tekstūru, varat vīnogu lapas ieziest ar eļļu.
- Lai iegūtu papildu asumu, skumbrijas maisījumam vari pievienot dažus kajēnas piparus vai pirms pasniegšanas apkaisīt ar sarkano piparu pārslām.
1. Rīsiem pievieno ūdeni attiecībā 1:1.5 un vāra 12 minūtes vai saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Kad rīsi ir gatavi, novieto tos malā, lai atdziest.

2. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, čili piparu, pētersīļus un koriandru.

3. Visas sastāvdaļas liec bļodā, pievieno konservētu skumbriju, no kuras atdalīta sula, un uzspiež citronu sulu uz tās. Tad saturu pievieno gatavajiem rīsiem un visu apmaisa.

4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Ņem vīnogu lapas un liec 1 ēdamkaroti skumbrijas- rīsu masu. Cieši satin visas lapas un ievieto tās cepeškrāsnī.

5. Iesaiņotās vīnogu lapas cep 20 minūtes vai līdz vīnogu lapas kļūst kraukšķīgas.

6. Kamēr gaidi, kad vīnogu lapas būs gatavas, pagatavo mērci. Bļodā sajauc saldo krējumu, smalki sarīvētu gurķi, ķiplokus, koriandru, šķipsniņu sāli, melnos piparus un atlikušā citrona sulu.

7. Šķīvi noklāj ar pagatavoto mērci un virsū kārto izceptās vīnogu lapas ar skumbriju.

8. Dekorē ar mikrozaļumiem un pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas.
