makrele-s

Skumbrija vīnogu lapās

Izmēģini vilinošo recepti, kas aizvedīs tieši uz Vidusjūras saulainajiem krastiem – skumbrija vīnogu lapās. Ēdiens izceļ skumbrijas garšu, kas papildināta ar svaigiem garšaugiem un kraukšķīgām vīnogu lapām. Ēdiena centrā izceļas pikantā makrele, kuras garšu pastiprina ķiploku, koriandra, pētersīļu maisījums un sarkanā čili asums. Rīsi, kas apvienoti ar citrona sulu, piešķir svaigumu un līdzsvaro skumbrijas spēcīgo garšu. Skābā krējuma mērce ar svaigu gurķi piešķir ēdienam atsvaidzinošu salikumu. Fantastiskā skumbrija vīnogu lapās ne tikai parāda zivju konservu izmantošanas daudzveidību, bet arī atspoguļo Vidusjūras virtuvi. Izmantojot vienkāršas, svaigas sastāvdaļas katrs var radīt izcilas maltītes pat, ja gatavošanai nav atvēlēta visa diena. Izbaudi Vidusjūras garšas ar skumbriju vīnogu lapās. Šis ēdiens ir tikai kārtējais pierādījums, ka vienkāršākie ēdieni izceļas visvairāk.

Sastāvdaļas

  • 1 makreles olīveļļā konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 50g rīsu
  • 5g ķiploku
  • 20g sīpolu
  • 10g koriandra
  • 10g pētersīļu
  • 1 citrons
  • 50g gurķu
  • 100g skābā krējuma
  • 35g sarkano čili piparu
  • mikrozaļumi dekorēšanai
  • dažas vīnogu lapas
  • sāls, pipari pēc garšas

Recepte pagatavošanai:

  • Rīsiem pievieno ūdeni attiecībā 1:1.5 un vāra 12 minūtes vai saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Kad rīsi ir gatavi, novieto tos malā, lai atdziest.
  • Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, čili piparu, pētersīļus un koriandru. Visas sastāvdaļas liec bļodā, pievieno konservētu skumbriju, no kuras atdalīta sula, un uzspiež citronu sulu uz tās. Tad saturu pievieno gatavajiem rīsiem un visu apmaisa.
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Ņem vīnogu lapas un liec 1 ēdamkaroti skumbrijas- rīsu masu. Cieši satin visas lapas un ievieto tās cepeškrāsnī.
  • Iesaiņotās vīnogu lapas cep 20 minūtes vai līdz vīnogu lapas kļūst kraukšķīgas.
  • Kamēr gaidi, kad vīnogu lapas būs gatavas, pagatavo mērci. Bļodā sajauc saldo krējumu, smalki sarīvētu gurķi, ķiplokus, koriandru, šķipsniņu sāli, melnos piparus un atlikušā citrona sulu.
  • Šķīvi noklāj ar pagatavoto mērci un virsū kārto izceptās vīnogu lapas ar skumbriju.
  • Dekorē ar mikrozaļumiem un pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas.

Padomi:

  • Izvēloties vīnogu lapas, pārliecinies, ka tās nav cietas vai pārāk lielas.
  • Lai uzlabotu zivju garšu, skumbrijas-rīsu masai var pievienot arī citrona miziņu vai pat nedaudz baltvīna.
  • Lai vīnogu lapas nepieliptu pie cepešpannas virsmas, varat iesmērēt to ar eļļu.
  • Ja vēlies vēl kraukšķīgāku tekstūru, varat vīnogu lapas ieziest ar eļļu.
  • Lai iegūtu papildu asumu, skumbrijas maisījumam vari pievienot dažus kajēnas piparus vai pirms pasniegšanas apkaisīt ar sarkano piparu pārslām.

1. Rīsiem pievieno ūdeni attiecībā 1:1.5 un vāra 12 minūtes vai saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Kad rīsi ir gatavi, novieto tos malā, lai atdziest.

2. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, čili piparu, pētersīļus un koriandru.

3. Visas sastāvdaļas liec bļodā, pievieno konservētu skumbriju, no kuras atdalīta sula, un uzspiež citronu sulu uz tās. Tad saturu pievieno gatavajiem rīsiem un visu apmaisa.

4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Ņem vīnogu lapas un liec 1 ēdamkaroti skumbrijas- rīsu masu. Cieši satin visas lapas un ievieto tās cepeškrāsnī.

5. Iesaiņotās vīnogu lapas cep 20 minūtes vai līdz vīnogu lapas kļūst kraukšķīgas.

6. Kamēr gaidi, kad vīnogu lapas būs gatavas, pagatavo mērci. Bļodā sajauc saldo krējumu, smalki sarīvētu gurķi, ķiplokus, koriandru, šķipsniņu sāli, melnos piparus un atlikušā citrona sulu.

7. Šķīvi noklāj ar pagatavoto mērci un virsū kārto izceptās vīnogu lapas ar skumbriju.

8. Dekorē ar mikrozaļumiem un pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas.

Atsauksmes