zupa

Svaiga zupa ar lasi

Izbaudi mājās gatavotas maltītes lauku šarmu kopā ar “Brīvo Vilni”. Šodien, gatavojot svaigu zupu ar lasi, pārvērtīsim vienkāršu zupas bļodu par izcilu gardēžu baudījumu. Zupa ar lasi atklāj zivju konservu izmantošanas daudzveidību un parāda, ka var būt gardēžu maltītes galvenā sastāvdaļa. Svaigu garšaugu un ķiploku maisījums piešķir zupai svaigumu, savukārt, skābais krējums un sviests piešķir krēmīgu buljona konsistenci, kas rada komforta siltuma sajūtas. Augstas kvalitātes zivju konservi piešķir īpašu šarmu pašgatavotiem ēdieniem. Svaiga zupa ar lasi rada gardēžu baudījumu ar sastāvdaļām, kuras jūs, visticamāk, atradīsit savā virtuvē.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta tunča konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 30g rīsu
  • 200g skābā krējuma
  • 30g sviesta
  • 50g balto sīpolu
  • 250ml ūdens
  • 1 ola
  • 1 ķiploka daiviņa
  • ½ citrona sulas
  • 5g koriandra
  • 5g pētersīļu
  • 5g dilles
  • sāls, pipari pēc garšas

Recepte pagatavošanai:

  • Rīsus vāra verdošā ūdenī, ievērojot norādījumus uz iepakojuma, vārīšanas laikā pievieno sāli. Kad rīsi gatavi, nokāš un noliek malā.
  • Smalki sagriež sīpolu mazos gabaliņos un sakarsētā katlā izkausē sviestu. Sīpolus cep katlā uz vidējas liesmas līdz tie kļūst caurspīdīgi un iegūst nedaudz zeltainu nokrāsu.
  • Tad ielej katlā 250ml ūdens un uzkarsē līdz tas gandrīz sāk vārīties. Kad ūdens ir uzkarsēts, pievieno skābo krējumu un samaisi. Pēc tam atdali olas dzeltenumu no baltuma un pievieno verdošajai zupai. Maisi pusminūti.
  • Pievieno vārītos rīsus katlā un samaisi līdz saturs sāk vārīties. Pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, koriandru, pētersīļus un dilles, pēc garšas pievieno sāli, piparus un citrona sulu.
  • Ļauj visam vārīties vēl dažas minūtes līdz garšas ir saplūdušas un zupa ir sabiezējusi.
  • Konservēto lasi notecini un ieliec zupas bļodā. Uzlej uzvārīto zupu un pabeidz ar olīveļļu un mikrozaļumiem.
  • Pasniedz zupu ar maizītēm vai grauzdiņiem un izbaudi dažādās garšas, kas balansē viena ar otru šajā brīnišķīgajā ēdienā.

Padomi:

  • Izmanto svaigas sastāvdaļas: izmanto svaigus garšaugus un dārzeņus, piemēram, pētersīļus, dilles, ķiplokus un baltos sīpolus, lai iegūtu garšīgu un veselīgu zupu.
  • Gatavo rīsus atsevišķi: gatavo rīsus atsevišķi un pievieno zupai, kad tie ir gatavi. Tas neļaus rīsiem kļūt pārāk bieziem un palīdzēs saglabāt tā tekstūru.
  • Izmantojiet olas dzeltenumu, lai iegūtu krēmīgu tekstūru: pirms pievienošanas zupai mēģini saputot olas dzeltenumu skābajā krējumā. Tas piešķirs zupai krēmīgu tekstūru un papildu garšas dimensiju.
  • Rotā ar svaigiem zaļumiem un citronu: izrotā zupu ar svaigu koriandru, pētersīļiem un citrona sulu, lai ēdiens kļūtu svaigāks un tā garša – vieglāka. Pasniedz zupu ar grauzdētu maizi, lai iegūtu sātīgu un gardu maltīti.
  • Eksperimentē ar pipariem un garšvielām: lai zupai piešķirtu nelielu asumu, mēģini pievienot kādu garšvielu, piemēram, kajēnas piparus vai sarkano piparu pārslas. Lai iegūtu eksotiskāku garšu, vari pievienot arī karija pulveri vai sarkano papriku.

1. Rīsus vāra verdošā ūdenī, ievērojot norādījumus uz iepakojuma, vārīšanas laikā pievieno sāli. Kad rīsi gatavi, nokāš un noliek malā.

2. Smalki sagriež sīpolu mazos gabaliņos un sakarsētā katlā izkausē sviestu. Sīpolus cep katlā uz vidējas liesmas līdz tie kļūst caurspīdīgi un iegūst nedaudz zeltainu nokrāsu.

3. Tad ielej katlā 250ml ūdens un uzkarsē līdz tas gandrīz sāk vārīties. Kad ūdens ir uzkarsēts, pievieno skābo krējumu un samaisi. Pēc tam atdali olas dzeltenumu no baltuma un pievieno verdošajai zupai. Maisi pusminūti.

4. Pievieno vārītos rīsus katlā un samaisi līdz saturs sāk vārīties. Pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, koriandru, pētersīļus un dilles, pēc garšas pievieno sāli, piparus un citrona sulu. Ļauj visam vārīties vēl dažas minūtes līdz garšas ir saplūdušas un zupa ir sabiezējusi.

5. Konservēto lasi notecini un ieliec zupas bļodā. Uzlej uzvārīto zupu un pabeidz ar olīveļļu un mikrozaļumiem.

6. Pasniedz zupu ar maizītēm vai grauzdiņiem un izbaudi dažādās garšas, kas balansē viena ar otru šajā brīnišķīgajā ēdienā.

Atsauksmes