Brusketa ar lasi

Piedzīvo, kā lasis var pārvērst šo vienkāršo itāļu ēdienu par elegantu uzkodu. Viegli pagatavojama brusketa ienesīs svaigumu jūsu ēdienreizēs, padarot to par lielisku izvēli vieglām pusdienām vai izcilu uzkodu tikšanās reizēm ar draugiem. Lai gan tomāti, kaperi un fetas siers ir klasiska kombinācija, grilēta laša pievienošana sniedz papildus baudījumu, jo spēj uzlabot katru no šī ēdiena sastāvdaļām. Piešķir savai ikdienai itāļu noskaņas, pagatavojot brusketu ar lasi, kas mainīs skatījumu uz klasisko itāļu virtuvi.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta laša filejas konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 30g kaltētu tomātu
  • 30g ķiršu tomātiņi
  • 200g biezpiena
  • 100g fetas siera
  • 50g saldā krējuma
  • 20g kaperu
  • 20g redīsu
  • 5g mikrozaļumu
  • 5g rukolas
  • 1 bagete
  • 1 citrons
  • sāls, pipari pēc garšas

Recepte pagatavošanai:

  • Lai pagatavotu kraukšķīgo brusketu ar lasi, bļodā jauc biezpienu, fetas sieru un saldo krējumu. Pievieno šķipsniņu sāli un piparus. Izmanto blenderi vai mikseri, lai sablendētu sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.
  • Sagriež bageti šķēles un apcep uz pannas līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Bagetes šķēlītēm bagātīgi uzklāj biezpiena un siera masu. Konservēto lasi notecina, no tā saglabājot nedaudz eļļas, un liek virsū siera maisījumam.
  • Smalki sagriež redīsus un izkārto uz laša. Pārgriež ķiršu tomātiņus uz pusēm un saliek apkārt traukam kopā ar brusketu. Brusketai pa virsu liec kaltētus tomātus un kaperus.
  • Dekorē trauku ar mikrozaļumiem, rukolu un citrona šķēlītēm. Noslēgumā brusketai pārlej pāri nedaudz laša eļļas, lai tā būtu sulīgāka.
  • Brusketa ar lasi ir gatavs pasniegšanai! Tā ir lieliska uzkoda jebkurā brīdī. Ielej glāzi vīna un izbaudi itāļu virtuves klasiku, kas pasniegta ar “Brīvā Viļņa” grilēto lasi

Padomi:

  • Lai pagatavotu kaltētus tomātus, pirms smalcināšanas un izmantošanas receptē iemērcē tos karstā ūdenī apmēram 10 minūtes, lai tie uzsūktu ūdeni.
  • Sagriez ķiršu tomātiņus mazos gabaliņos, lai tie būtu vienmērīgi izkliedēti pa brusketu.
  • Apgrauzdē maizi tieši pirms pasniegšanas, lai tā būtu silta un kraukšķīga. Arī siera un laša piedevas pievienojiet tieši pirms brusketas pasniegšanas, lai maizīte nepaliktu irdena.
  • Lai ēdienam pievienotu vairāk garšas un tekstūras, papildus ķiršu tomātiņiem un kaltētiem tomātiem izmanto dažādu veidu tomātus, piemēram, saulē kaltētos tomātus vai vīnogu tomātus.

1. Bļodā jauc biezpienu, fetas sieru un saldo krējumu. Pievieno šķipsniņu sāli un piparus. Izmanto blenderi vai mikseri, lai sablendētu sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.

2. Sagriež bageti šķēles un apcep uz pannas līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Bagetes šķēlītēm bagātīgi uzklāj biezpiena un siera masu. Konservēto lasi notecina, no tā saglabājot nedaudz eļļas, un liek virsū siera maisījumam.

3. Smalki sagriež redīsus un izkārto uz laša. Pārgriež ķiršu tomātiņus uz pusēm un saliek apkārt traukam kopā ar brusketu. Brusketai pa virsu liec kaltētus tomātus un kaperus.

4. Dekorē trauku ar mikrozaļumiem, rukolu un citrona šķēlītēm. Noslēgumā brusketai pārlej pāri nedaudz laša eļļas, lai tā būtu sulīgāka.

Atsauksmes