brusketa

Brusketa ar tunci un ceptu ķirbi

Atklāj garšu kompozīciju, nogaršojot vienreizējo brusketu ar tunci un grauzdētu ķirbi. Šis kulinārijas meistardarbs atklāj unikālo “Brīvā Viļņa” tunča garšu, kas apvienots ar ceptu ķirbi un plūmēm. Brusketa ļauj baudīt svaigu sastāvdaļu izcilību un vizuālo pievilcību. Neatkarīgi no tā, vai meklē elegantu uzkodu īpašam notikumam vai vienkārši vēlies palutināt sevi ar gardām brokastīm, brusketa ar tunci un ceptu ķirbi noteikti iepriecinās vēderu un acis. Šajā ēdienā īpaši unikāla ir ķirbja kombinācija ar plūmēm, kas piešķir ēdienam pilnīgi jaunu garšas dimensiju, kādu nesastapt citos ēdienos. Ņem sastāvdaļas un iedvesmo savu iekšējo šefpavāru, lai dotos garšu ceļojumā, kurā izbauda gastronomijas mākslu. Izmanto brīvu mirkli, lai radītu maltīti, kas izskatās apburoši un garšo vēl brīnišķīgāk.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta tunča filejas konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 1 bagete
  • 200g biezpiena
  • 100g fetas siera
  • 50g saldā krējuma
  • 200g ķirbja
  • 50g plūmes
  • 20g šalotes sīpolu
  • 50g ķiršu tomātiņi
    5g tobiko ikru
  • 1 citrons
  • 10g mikrozaļumu
  • sāls, pipari pēc garšas

Recepte pagatavošanai:

  • Sagriež bageti līdzīga izmēra šķēlēs un apcep uz pannas līdz tām ir zeltaini brūna garoziņa. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem un sagriež ķirbi lielās šķēlēs, kuras cep cepeškrāsnī 30 minūtes līdz tās kļūst mīkstas.
  • Bļodā ar blenderi vai mikseri sajauc biezpienu, fetas sieru, saldo krējumu, šķipsniņu sāls un piparu līdz masa ir viendabīga. Sajaukto masu bagātīgi uzklāj uz grauzdētām bagetes šķēlītēm.
  • Atsevišķā bļodā pievieno cepto ķirbi (mīksto daļu), sakapātus, kaltētus tomātus, sagrieztus sīpolus un plānas plūmju šķēlītes. Masai pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus.
  • Uz bagetes siera kārtas pievieno ķirbju un plūmju kārtu un pievieno nosusināto tunci.
  • Novieto brusketu uz šķīvja un izrotā ar plūmju un laima šķēlītēm, sagrieztiem ķiršu tomātiņiem, tobiko ikriem un mikrozaļumiem.
  • Izbaudi gardo un aromātisko brusketu, kas savieno neierasto grauzdēta ķirbja, plūmju un sātīgu tunča garšu!

Padomi:

  • Izvēloties tunci, izvēlies augstākās kvalitātes produktu. Iesakām “Brīvais Vilnis” konservēto tunci.
  • Gatavojot ķirbi, mēģini to sagriezt līdzīga izmēra gabalos, lai tie cepeškrāsnī izceptos vienmērīgi.
  • Griežot plūmes, izmanto asu nazi, lai veidotu plānas, vienmērīgas šķēles labākam noformējumam.
  • Lai padarītu ēdienu vēl garšīgāku, brusketai virsū uzlej nelielu daudzumu olīveļļas un pārkaisi ar šķipsniņu jūras sāls.

1. Sagriež bageti līdzīga izmēra šķēlēs un apcep uz pannas līdz tām ir zeltaini brūna garoziņa. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem un sagriež ķirbi lielās šķēlēs, kuras cep cepeškrāsnī 30 minūtes līdz tās kļūst mīkstas.

2. Bļodā ar blenderi vai mikseri sajauc biezpienu, fetas sieru, saldo krējumu, šķipsniņu sāls un piparu līdz masa ir viendabīga. Sajaukto masu bagātīgi uzklāj uz grauzdētām bagetes šķēlītēm.

3. Atsevišķā bļodā pievieno cepto ķirbi (mīksto daļu), sakapātus, kaltētus tomātus, sagrieztus sīpolus un plānas plūmju šķēlītes. Masai pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus.

4. Uz bagetes siera kārtas pievieno ķirbju un plūmju kārtu un pievieno nosusināto tunci.

5. Novieto brusketu uz šķīvja un izrotā ar plūmju un laima šķēlītēm, sagrieztiem ķiršu tomātiņiem, tobiko ikriem un mikrozaļumiem.

Atsauksmes