Recepte pagatavošanai:
- Pārgriež burgera maizīti uz pusēm un grilē uz pannas līdz tā ir viegli apgrauzdēta.
- Pagatavo čedaras mērci. Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu un pievieno saldo krējumu.
- Ļauj saldajam krējumam uzsilst. Pievieno rīvētu parmezāna sieru un čedaras sieru un ik pa laikam apmaisi līdz siers ir izkusis un masa ir viendabīga. Ļauj mērcei atdzist.
- Sagriež tomātus un žāvētas plūmes plānās šķēlītēs un noliec malā.
- Apgrauzdētās burgeru maizītes apakšējo pusi noklāj ar krēmsiera un rukolas kārtu.
- Uzklāj sagrieztos tomātus un žāvētās plūmes. Nobeigumā pievieno sinepes, kaltētos tomātus un nosusinātu tunci no “Brīvais Vilnis” konserviem.
- Uz šķīvja liec salātu maisījumu un ķiršu tomātiņus. Šķīvja centrā novieto pagatavoto burgera maizīti. Tunci pārlej ar siera mērci un dekorē ar mikrozaļumiem.
- Visbeidzot liec burgera maizītes augšējo pusi un pasniedz siltu.
- Izbaudi gardo burgeru ar tunci un čedaras mērci! Tā ir lieliska maltīte, kura neatstās nevienu vienaldzīgu un ilgi paliks atmiņā.
Padomi:
- Burgeram izvēlies kvalitatīvu tunci. Iesakām “Brīvais Vilnis” konservēto tunci.
- Gatavojot čedaras siera mērci, ieteicams pannu lēnām uzkarsēt pirms siera ielikšanas, lai izvairītos no tā lipšanas pie pannas virsmas.
- Pasniedz burgeru ar kartupeļiem, lai maltīte būtu vēl sātīgāka.
1. Pārgriež burgera maizīti uz pusēm un grilē uz pannas līdz tā ir viegli apgrauzdēta.

2. Pagatavo čedaras mērci. Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu un pievieno saldo krējumu.

3. Ļauj saldajam krējumam uzsilst. Pievieno rīvētu parmezāna sieru un čedaras sieru un ik pa laikam apmaisi līdz siers ir izkusis un masa ir viendabīga. Ļauj mērcei atdzist.

4. Sagriež tomātus un žāvētas plūmes plānās šķēlītēs un noliec malā.

5. Apgrauzdētās burgeru maizītes apakšējo pusi noklāj ar krēmsiera un rukolas kārtu.

6. Uzklāj sagrieztos tomātus un žāvētās plūmes. Nobeigumā pievieno sinepes, kaltētos tomātus un nosusinātu tunci no “Brīvais Vilnis” konserviem.

7. Uz šķīvja liec salātu maisījumu un ķiršu tomātiņus. Šķīvja centrā novieto pagatavoto burgera maizīti. Tunci pārlej ar siera mērci un dekorē ar mikrozaļumiem.

8. Visbeidzot liec burgera maizītes augšējo pusi un pasniedz siltu.
