Burgers ar tunci un čedaras siera mērci

Burgers ar tunci un čedaras siera mērci nav vienkārši tikai maltīte – tā ir pieredze, kas apvieno mājīgumu, piesātinātas garšas un ļauj vaļu eksperimentiem virtuvē. Neatkarīgi no tā, vai meklē sātīgas pusdienas vai satriecošas vakariņas, šis burgers noteikti iepriecinās jūs un jūsu viesu garšas kārpiņas. Burgers ir labi zināma klasika, kurā ir kotlete starp divām maizītēm ar salātiem, tomātiem un mērci. Šis ēdiens pilnībā pārvērš burgera koncepciju, piedāvājot jaunu un aizraujošu pieredzi, kas joprojām saglabā burgera mājīguma sajūtas, vienlaikus pārsteidzot ar “Brīvā Viļņa” grilētām tunča un krēmīgās čedaras mērces garšām. Pirms dodies apmeklēt kādu burgeru ēstuvi, apsver iespēju pagatavot sev kaut ko unikālu, ko varēsi atcerēties un lepoties. Palutini savus viesus un sevi ar īpašu pieredzi, pagatavojot burgeru ar tunci un čedaras siera mērci.

Sastāvdaļas

  • 1 grilēta tunča filejas konservs ”Brīvais Vilnis”
  • 1 burgeru maizīte
  • 100g čedaras siera
  • 100g parmezāna siera
  • 50g krējuma
  • 50g krēmsiera
  • 10g dižonas sinepes
  • 50g tomātu
  • 15g salātu maisījuma
  • 15g rukolas
  • 20g žāvētu plūmju
  • 5 ķiršu tomātiņu
  • 10g mikrozaļumu

Recepte pagatavošanai:

  • Pārgriež burgera maizīti uz pusēm un grilē uz pannas līdz tā ir viegli apgrauzdēta.
  • Pagatavo čedaras mērci. Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu un pievieno saldo krējumu.
  • Ļauj saldajam krējumam uzsilst. Pievieno rīvētu parmezāna sieru un čedaras sieru un ik pa laikam apmaisi līdz siers ir izkusis un masa ir viendabīga. Ļauj mērcei atdzist.
  • Sagriež tomātus un žāvētas plūmes plānās šķēlītēs un noliec malā.
  • Apgrauzdētās burgeru maizītes apakšējo pusi noklāj ar krēmsiera un rukolas kārtu.
  • Uzklāj sagrieztos tomātus un žāvētās plūmes. Nobeigumā pievieno sinepes, kaltētos tomātus un nosusinātu tunci no “Brīvais Vilnis” konserviem.
  • Uz šķīvja liec salātu maisījumu un ķiršu tomātiņus. Šķīvja centrā novieto pagatavoto burgera maizīti. Tunci pārlej ar siera mērci un dekorē ar mikrozaļumiem.
  • Visbeidzot liec burgera maizītes augšējo pusi un pasniedz siltu.
  • Izbaudi gardo burgeru ar tunci un čedaras mērci! Tā ir lieliska maltīte, kura neatstās nevienu vienaldzīgu un ilgi paliks atmiņā.

Padomi:

  • Burgeram izvēlies kvalitatīvu tunci. Iesakām “Brīvais Vilnis” konservēto tunci.
  • Gatavojot čedaras siera mērci, ieteicams pannu lēnām uzkarsēt pirms siera ielikšanas, lai izvairītos no tā lipšanas pie pannas virsmas.
  • Pasniedz burgeru ar kartupeļiem, lai maltīte būtu vēl sātīgāka.

1. Pārgriež burgera maizīti uz pusēm un grilē uz pannas līdz tā ir viegli apgrauzdēta.

2. Pagatavo čedaras mērci. Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu un pievieno saldo krējumu.

3. Ļauj saldajam krējumam uzsilst. Pievieno rīvētu parmezāna sieru un čedaras sieru un ik pa laikam apmaisi līdz siers ir izkusis un masa ir viendabīga. Ļauj mērcei atdzist.

4. Sagriež tomātus un žāvētas plūmes plānās šķēlītēs un noliec malā.

5. Apgrauzdētās burgeru maizītes apakšējo pusi noklāj ar krēmsiera un rukolas kārtu.

6. Uzklāj sagrieztos tomātus un žāvētās plūmes. Nobeigumā pievieno sinepes, kaltētos tomātus un nosusinātu tunci no “Brīvais Vilnis” konserviem.

7. Uz šķīvja liec salātu maisījumu un ķiršu tomātiņus. Šķīvja centrā novieto pagatavoto burgera maizīti. Tunci pārlej ar siera mērci un dekorē ar mikrozaļumiem.

8. Visbeidzot liec burgera maizītes augšējo pusi un pasniedz siltu.

Atsauksmes