Recepte pagatavošanai:
- Uzkarsē katlu ar eļļu un pievieno rīsu nūdeles. Nūdeles fritē dažas sekundes līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam izņem tās no katla un noliec malā.
- Katlā uzvāri ūdeni līdz tas sāk burbuļot un pievieno sāli. Pievieno makaronus un vāri 5-7 minūtes līdz tie kļūst nedaudz cieti (al dente). Tad nosusini tos un noliec malā.
- Sasmalcini ingveru un ķiplokus mazos gabaliņos. Laimu un apelsīnu nomizo un mizas sagriež šķēlītēs. Lielā pannā uz vidējas liesmas izkausē sviestu, pievieno ķiplokus, ingveru, laima un apelsīna miziņas un cep aptuveni minūti.
- Sagriež ķiršu tomātiņus uz pusēm un pievieno pannai. Sagriež čili šķēlītēs un arī pievieno pannai. Pievieno čili pastu, tomātu sulu, ielej kokosriekstu pienu un visu samaisi. Nobeigumā pannai pievieno tunča konservus (nosusinātus). Kārtīgi samaisi un sautē 2 minūtes.
- Pannai pievieno makaronus un visu kopā atkal kārtīgi samaisa. Pievieno smalki sagrieztu koriandru un seleriju. Iespied laima sulu un ēdiens ir gatavs pasniegšanai.
- Pārliec makaronus uz šķīvja, pievieno sāli, piparus un rotā ar fritētām rīsu nūdelēm. Pasniedz karstu un izbaudi lielisko makaronu kombināciju ar tunci.
Padomi:
- Vāri līdz nedaudz cietiem makaroniem: lai pagatavotu ideālus makaronus vāri tos līdz tie ir nedaudz cieti (al dente) jeb makaronu ārpuse ir mīksta un bet iekšpuse – nedaudz cieta.
- Izmanto svaigas sastāvdaļas: svaigs ingvers, ķiploki kā arī garšaugi piešķirs tavam ēdienam patīkamāku aromātu un garšu.
- Pielāgo garšvielu daudzumu savai gaumei: recepte ietver čili pastu un čili, taču vari to pielāgot atkarībā no sava vēlamā garšvielu daudzuma.
- Izmanto labas kvalitātes tunci: labākajai garšai izvēlies kvalitatīvu tunci. Iesakām konservus “Brīvais Vilnis”.
- Pievieno kraukšķīgumu ar fritētām rīsu nūdelēm: mājās gatavotas vai veikalā nopērkamās fritētās rīsu nūdeles nav obligātas, taču var būt lielisks kraukšķīgais garnējums, kas pievieno ēdienam patīkamu tekstūras salikumu.
1. Uzkarsē katlu ar eļļu un pievieno rīsu nūdeles. Nūdeles fritē dažas sekundes līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pēc tam izņem tās no katla un noliec malā.

2. Katlā uzvāri ūdeni līdz tas sāk burbuļot un pievieno sāli. Pievieno makaronus un vāri 5-7 minūtes līdz tie kļūst nedaudz cieti (al dente). Tad nosusini tos un noliec malā.
3. Sasmalcini ingveru un ķiplokus mazos gabaliņos. Laimu un apelsīnu nomizo un mizas sagriež šķēlītēs. Lielā pannā uz vidējas liesmas izkausē sviestu, pievieno ķiplokus, ingveru, laima un apelsīna miziņas un cep aptuveni minūti.

4. Sagriež ķiršu tomātiņus uz pusēm un pievieno pannai. Sagriež čili šķēlītēs un arī pievieno pannai.

5. Pievieno čili pastu, tomātu sulu, ielej kokosriekstu pienu un visu samaisi.

6. Nobeigumā pannai pievieno tunča konservus (nosusinātus). Kārtīgi samaisi un sautē 2 minūtes.

7. Pannai pievieno makaronus un visu kopā atkal kārtīgi samaisa. Pievieno smalki sagrieztu koriandru un seleriju. Iespied laima sulu un ēdiens ir gatavs pasniegšanai.

8. Pārliec makaronus uz šķīvja, pievieno sāli, piparus un rotā ar fritētām rīsu nūdelēm. Pasniedz karstu un izbaudi lielisko makaronu kombināciju ar tunci.
