Pagatavošanas recepte:
- Kārto šprotes katram smēriņa veidam, ievietojot tās atsevišķā bļodā. Tas atvieglos dažādu smēriņu pagatavošanu.
- Sagriez tortilju trīsstūrveida gabaliņos un liec uz cepamās pannas. Pannu liec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 150 grādiem, un cep 20 minūtes. Pagatavošanas procesā tiks izcepti kraukšķīgi tortiljas čipsi, kurus var izmantot kā piedevu šprotēm.
- Pirmā smēriņa pagatavošanai bļodā liec šprotes ābolu mērcē, pievieno mazos kubiņos sagrieztu, marinētu gurķi, smalki sakapātu koriandru un visu sajauc. Lai pievienotu kādu skābāku garšu, smēriņā vari iespiest citrona sulu.
- Otrajam smēriņam izmanto šprotes burkānu-karija mērcē. Smalki sagriez seleriju un ķiplokus un pievieno citrona sulu.
- Trešajam smēriņam izmanto šprotes ar dārzeņiem. Sajauc smalki sagrieztus sīpolus un ķiršu tomātus ar dažiem pavasara sīpoliem, ķiplokiem un pievieno citrona sulu papildu aromātam.
- Kad trīs smēriņi pagatavoti, ievieto katru atsevišķā pasniegšanas traukā. Sakārto bļodas uz liela šķīvja kopā ar tortilju čipsiem un maizes standziņām.
Padomi:
- Lai smēriņi būtu asāki, pievieno maisījumam smalki sagrieztu čili piparu.
- Ķiršu tomātiņu vietā vari izmantot saulē kaltētus tomātus, lai iegūtu intensīvāku garšu.
- Izmanto mandolīnas rīvi, lai ļoti plānās šķēlēs sagrieztu marinētos gurķus, radot maigu tekstūru, kas labi sader ar zivi.
- Pievieno maisījumam nedaudz medus, lai līdzsvarotu citronu sulas un kaperu skābumu. Der neliels daudzums, ja nevēlies, lai ēdiens būtu pārāk salds.
1. Kārto šprotes katram smēriņa veidam, ievietojot tās atsevišķā bļodā. Tas atvieglos dažādu smēriņu pagatavošanu.

2. Sagriez tortilju trīsstūrveida gabaliņos un liec uz cepamās pannas. Pannu liec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 150 grādiem, un cep 20 minūtes. Pagatavošanas procesā tiks izcepti kraukšķīgi tortiljas čipsi, kurus var izmantot kā piedevu šprotēm.

3. Pirmā smēriņa pagatavošanai bļodā liec šprotes ābolu mērcē, pievieno mazos kubiņos sagrieztu, marinētu gurķi, smalki sakapātu koriandru un visu sajauc. Lai pievienotu kādu skābāku garšu, smēriņā vari iespiest citrona sulu.

4. Otrajam smēriņam izmanto šprotes burkānu-karija mērcē. Smalki sagriez seleriju un ķiplokus un pievieno citrona sulu.

5. Trešajam smēriņam izmanto šprotes ar dārzeņiem. Sajauc smalki sagrieztus sīpolus un ķiršu tomātus ar dažiem pavasara sīpoliem, ķiplokiem un pievieno citrona sulu papildu aromātam.

6. Kad trīs smēriņi pagatavoti, ievieto katru atsevišķā pasniegšanas traukā. Sakārto bļodas uz liela šķīvja kopā ar tortilju čipsiem un maizes standziņām.
